Головна Новини Суспільство події Ганебний “захист” енергетики: відкриті розподільні пристрої захищені тільки піском
commentss НОВИНИ Всі новини

Ганебний “захист” енергетики: відкриті розподільні пристрої захищені тільки піском

Чи встигне “Енергоатом” підготувати надійний захист відкритих розподільчих пристроїв

сьогодні, 18:07
Поділіться публікацією:

Росія готує удари по українських АЕС. Таку думку висловив президент України Володимир Зеленський. Експерти додають, що під загрозою саме відкриті розподільні пристрої. Співзасновниця ГО "Антикризовий експертний ядерний центр України" Ольга Кошарна розповіла, що відбувається із захистом цього обладнання, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію “Київ24”.

Ганебний “захист” енергетики: відкриті розподільні пристрої захищені тільки піском

Енергетика. Фото з відкритих джерел

За її словами, всім експертам було зрозуміло без жодної інформації від розвідок, що наступну, і саме перед зимою, окупанти будуть обстрілювати атомну енергетику. Ольга Кошарна зазначила, що окупанти битимуть не по ядерних енергоблоках чи реакторних відділеннях, а саме по відкритих розподільних пристроях.

“На жаль, навіть “Енергоатом” замість того, щоб будувати другий захист, другий рівень бетонних споруд на відкритих розподільних пристроях, що є власністю “Енергоатому”, вони займалися підготовчими роботами на ХАЕС. Планували будувати, за словами міністра енергетики, на початку року 4 енергоблоки на ХАЕС. Витрачали кошти на реконструкцію кранів — за 215 мільйонів гривень, закупівлі та інше”, — розповіла Ольга Кошарна.

Вона зазначила, що на ХАЕС зараз будують бетонний завод, а відкриті розподільні пристрої захищені тільки габіонами з піском. Їх встановили в минулому та позаминулому роках і вони вже частково зруйновані. “І зрозуміло, що вони не встигнуть побудувати бетонні споруди, як побудувало “Укренерго” на 60 своїх об'єктах”, — зазначила експертка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що реально уникнути відключень електроенергії взимку в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини