Головна Новини Суспільство події Донбаська терористка намагалася проникнути в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Донбаська терористка намагалася проникнути в Україну

Жінка хотіла перетнути кордон, як звичайна пасажирка

6 травня 2021, 14:17
Поділіться публікацією:

6 травня чергова зміна бійців Національної Гвардії на одному з блокпостів Луганської області виявили підозрювану у причетності до створення незаконних збройних формувань так званої "ЛНР". Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Донбаська терористка намагалася проникнути в Україну

Нацгвардія - фото з відкритих джерел

Жінка, що маскувалася під звичайну пасажирку у громадському транспорті, виявилася мешканка колишнього Свердловська (нині Довжанськ), що внесена до бази даних МВС, як підозрювана в участі у незаконних збройних формуваннях. Їй інкримінують ст. 260 ККУ (створення непередбачених законом воєнізованих, або збройних формувань). Санкції статті передбачають від 2 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі підозрювану затримали та передали місцевій поліції. Остаточний факт та ступінь її вини визначить суд.

Нагадаємо, що вчора двом жителям Донеччини повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з військовополоненими та порушенні Женевської Конвенції. Станом на сьогодні встановлено понад 250 випадків катувань військових і цивільних громадян України у "в'язницях ДНР". Загалом на непідконтрольних територіях Донбасу налічується близько 170 закладів примусового утримання.

Нещодавно "Коментарі" опублікували матеріал про обмін полоненими в ОРДЛО і чому Росія затягує цей процес. Експертну думку дізнавайтеся за посиланням

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що політик Віктор Медведчук нібито збирався посприяти передачі кількох полонених українок, які перебувають у в'язницях ОРДЛО. Втім, очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук ще в січні заявив, що утримувані громадянки України так і залишилися у бойовиків, а літак, який повинен був їх забрати, так і не вилетів із Донбасу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини