Головна Новини Суспільство події До Сербії намагалися ввезти стародавні артефакти під виглядом українського паркету
commentss НОВИНИ Всі новини

До Сербії намагалися ввезти стародавні артефакти під виглядом українського паркету

Сербські митники затримали на в'їзді в країну велику археологічну колекцію з понад 2 тисяч антикварних предметів різних періодів, які намагалися провезти в вантажівці з паркетом.

30 грудня 2020, 01:35
Поділіться публікацією:

Сербські митники нарахували 2 113 предметів, що представляють історичну цінність. Антикваріат відправлений на експертизу.

До Сербії намагалися ввезти стародавні артефакти під виглядом українського паркету

Фото: Uprava Carina Srbije

Сербські митники на прикордонному переході Сербська Црня затримали на в'їзді в країну велику археологічну колекцію, яка містить понад два тисяч антикварних предметів різних періодів. Артефакти намагалися ввезти в вантажному автомобілі, замаскувавши під паркет з України, пише Європейська правда.

Контрабанда знаходилася у вантажному транспортному засобі з румунськими номерами. Історичні цінності перевозив 46-річний громадянин Сербії, який заявив, що везе товар, вказаний у митній документації — український паркет.

Під час огляду були виявлені цінні предмети епохи бронзи, візантійського періоду, середньовіччя, а також предмети з археологічних культур стародавніх слов'ян і кельтів. Серед них підвіски, персні, наконечники для списів, стріл, сокир, а також булави, ложки, голки, різці, ключі, шпори, пряжки ременів, гудзики і монети. Всього 2 113 предметів.

Все знайдене буде відправлено на експертизу.

Нагадаємо, українська митна служба нарешті офіційно отримала нового керівника. Ним став колишній генеральний директор міжнародного аеропорту "Бориспіль" Павло Рябкін. Про це в своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко. Новий глава митної служби займав пост гендиректора аеропорту з 2017 року. Нагадаємо, що Кабмін звільнив з посади голови Державної митної служби Максима Нефьодова. Тоді ж звільнили заступників Нефедова — Роберта Зелді, Дениса Шендрика і Сергія Пєтухова.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини