Головна Новини Суспільство події Дивний політ пасажирського літака з росіянами: він ледь не залетів в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Дивний політ пасажирського літака з росіянами: він ледь не залетів в Україну

Російські туристи наблизились до закритого повітряного простору України на пасажирському літаку авіакомпанії Turkish Airlines.

9 липня 2024, 10:47 comments26171
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Пасажирський літак рейсу TK211 Turkish Airlines під час маршруту з турецької Анталії до Москви, ледь не залетів на території України. Дивний політ турецького літака з російськими пасажирами зафіксував ресурс flightradar24, який відстежує рух літаків.

Дивний політ пасажирського літака з росіянами: він ледь не залетів в Україну

Літак Turkish Airlines прямував в закритий повітряний простір України. Фото з відкритих джерел

2 липня літак компанії Turkish Airlines на борту якого перебували російські пасажири, залетів у повітряний простір Молдови та прямував у бік України. Не долетівши близько 20 км до українського кордону, пасажирський літак здійснив петлю та повернувся до початкового маршруту. 

Пасажири на борту були здивовані таким маневром пілотів, однак жодної інформації від екіпажу щодо дивного польоту літака вони не отримали. Крім того, дані з аеропорту Анталії свідчать про 48-хвилинне запізнення прибуття літака до Москви, що може свідчити використання додаткового часу польоту для петлі над Молдовою.

Дивний політ пасажирського літака з росіянами: він ледь не залетів в Україну - фото 2

Дивний маршрут пасажирського літака Turkish Airlines

Після публікації маршруту літака flightradar24 у соцмережах виникли дискусії, чому пілоти наблизились до кордону з Україною, попри те, що її повітряний простір закритий для пасажирських літаків  з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Дехто припускає, що пілот міг забути про обмеження для польотів над Україною, тому коли він згадав про це, то зробив розворот. Інші користувачі вказують, що літак міг таким чином оминути грозові хмари, або сталась помилка в системі щодо відображення маршруту літака.

Авіакомпанія Turkish Airlines не прокоментувала несподіваний інцидент з літаком з російськими туристами на борту, який ледь не залетів в Україну.

Попри те, що більшість європейських країн закрили небо для російських літаків, росіяни все ще можуть літати в Європу. Наприклад, російські туристи можуть скористатись сербською авіакомпанією AirSerbia, щоб потрапити в столицю країни прямим рейсом з Росії. Також літаки Turkish Airlines перевозять російських пасажирів входячи в повітряний простір європейських країн оминаючи Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що пасажирський літак, який вилетів під час війни з України має "російський слід".

Також "Коментарі" писали про дружню до Росії країну, яка не пустила росіян на свою територію. З рейсу літака зняли 20 російських туристів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини