Головна Новини Суспільство події Дівчина, яка пережила напад ХАМАСу, скоїла самогубство: родина звинувачує Ізраїль
commentss НОВИНИ Всі новини

Дівчина, яка пережила напад ХАМАСу, скоїла самогубство: родина звинувачує Ізраїль

Ізраїльтянка Ширел Голан пережила криваву бійню на фестивалі Nova під час атаки ХАМАС, однак через рік вкоротила собі життя через ПТСР.

21 жовтня 2024, 16:15
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

20 жовтня Ширел Голан виповнилося 22 роки. Дівчина мала святкувати свій день народження з родиною. Натомість її знайшли мертвою у власному будинку, а її телефон був заповнений вітаннями друзів, які залишилися без відповіді. 22-річна дівчина, яка пережила напад ХАМАС в жовтні 2023 року, скоїла самогубство, а її брат звинувачує ізраїльську владу.

Дівчина, яка пережила напад ХАМАСу, скоїла самогубство: родина звинувачує Ізраїль

Ширел Голан. Фото з відкритих джерел

7 жовтня 2023 року фестиваль Nova в Ізраїлі перетворився на криваве поле бою, коли терористи ХАМАС атакували учасників. Близько 364 людей були вбиті, інші стали жертвами групового зґвалтування та каліцтв. Деяких учасників викрали та вивезли до Гази. Ширел Голан, разом зі своїм партнером, змогла уникнути смерті, ховаючись годинами від нападників.

Після нападу у Голан почали розвиватися симптоми посттравматичного стресового розладу (ПТСР), такі як дизасоціація та ізоляція. Попри дві госпіталізації, їй офіційно не поставили діагноз ПТСР, а необхідне лікування так і не було надано. Її брат Еяль Голан звинуватив Ізраль у невиконанні своїх зобов'язань щодо надання підтримки жертвам нападу.

"Якби держава подбала про неї, нічого б цього не сталося. Держава Ізраїль двічі вбила мою сестру. Один раз у жовтні подумки, а другий раз сьогодні, на її 22-й день народження, фізично", — сказав Еяль Голан.

Міністерство добробуту та соціальних послуг заявило, що надає комплексну допомогу жертвам нападу. Проте ця відповідь не задовольнила багатьох, хто вважає, що заходи підтримки є недостатніми. Міністерство також закликало всіх, хто потребує емоційної підтримки, звертатися на гарячу лінію або через інтернет за допомогою.

"Я втратив свою сестру, але я хочу підняти шум, щоб інші не втратили своїх близьких", — сказав брат загиблої.

Керівник Національного центру травматичного стресу та стійкості Тель-Авівського університету Яїр Бар-Хаїм підрахував, що у 30 тис. ізраїльтян може розвинутися посттравматичний стресовий розлад внаслідок атаки 7 жовтня та пов’язаної з нею війною. За його словами, система психологічної допомоги була заповнена, ще до нападу ХАМАС, і люди чекали на прийом психолога понад дев’ять місяців. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в українців змінився психологічний стан після початку повномасштабної війни.

Також "Коментарі" писали про рейтинг країн з найбільшою кількістю самогубств.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини