Головна Новини Суспільство події Де в Україні відбувається найбільше самогубств — моторошна статистика
commentss НОВИНИ Всі новини

Де в Україні відбувається найбільше самогубств — моторошна статистика

Найбільше самогубств в Україні за 2020 рік зафіксовано в Дніпропетровській області

29 січня 2021, 14:20 comments4939
Поділіться публікацією:

У нелегкому в усіх сенсах 2020 році в Україні сталося 7654 самогубства. Про таку сумну статистику повідомляє видання chas.news, посилаючись на дані Міністерства внутрішніх справ.

Де в Україні відбувається найбільше самогубств — моторошна статистика

Порівняно із 2019 роком, у 2020-у українці частіше вкорочували собі віку. Фото із відкритих джерел

Найбільша кількість самогубств зареєстровано на території Дніпропетровської області — 745 випадків. У трійку не найкращих лідерів також увійшли Харківська (597) і Одеська (523) області.

Найменше накладали на себе руки жителі Західної України. Антирекордсменом стала Тернопільщина  всього 108 випадків. Також не найбільшою кількістю самогубців, які відійшли в інший світ, "відзначилися" Чернівецька (111) і Рівненська (154) області.

Де в Україні відбувається найбільше самогубств — моторошна статистика - фото 2

Досить високий показник суїцидів зафіксований на території Києва та області. Так, в столиці покінчило з собою 356 осіб. В області ця цифра дещо більша  461.

Варто зауважити, що порівняно із 2019 роком  7730 випадків  кількість самогубств в Україні все ж зросла. Загальна кількість смертей через особисто завдані собі померлими ушкодження збільшилася в Запорізькій, Київській, Житомирській, Сумській, Херсонській, Миколаївській, Івано-франківській, Луганській, Закарпатській, Чернігівській, Рівненській та Чернівецькій областях.

Якщо розраховувати середню кількість самогубств по країні (без окремо Києва), виходить показник у 318,5 випадків на регіон.

На думку психологів, загальний відсоток таких смертей збільшився через морального тиску на ґрунті пандемії коронавируса і всіляких карантинів. Втім, подібна картина характерна для більшості країн світу в період глобальних обмежень.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що, згідно зі статистикою, в Україні чоловіки частіше, ніж жінки, здійснюють самогубства — як мінімум, у п'ять разів. В цілому ж, вважається, що кожні 40 секунд у світі хтось самостійно йде з життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дмитрий

19 червня 2021, 11:47

А теперь возьмите количество людей по областям и поймете , что не в области проблема, Днепропетровская обл. самая густонаселенная , а Тернопольская самая менее заселенная


Новини