Головна Новини Суспільство події Чоловіки знайшли законний спосіб виїхати за кордон: повертаються не всі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чоловіки знайшли законний спосіб виїхати за кордон: повертаються не всі

Міністр культури і стратегічних комунікацій Микола Точицький розповів про проблеми з урегулювання питання виїзду за кордон

сьогодні, 15:47
Поділіться публікацією:

В Україні триває воєнний стан та мобілізація, в рамках яких чоловікам мобілізаційного віку без відповідних дозволів, заборонено перетинати державний кордон. Однак, чоловіки знаходять легальні способи виїхати за кордон, однак потім не повертаються. Про це розповів міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький під час дискусії  "Українська культура як один із головних інструментів нашої перемоги", повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію LB.

Чоловіки знайшли законний спосіб виїхати за кордон: повертаються не всі

Ілюстративне фото

За його словами, кожен 5-й діяч культури з тих, що виїжджають за кордон за дозволом від Мінкульту, не повертається. Він зазначив, що протягом останніх років мала б бути створена база, відповідно до якої митці могли б виїжджати за кордон, однак вона не створена. “Мені щоденно доводиться розглядати по 100 заяв на виїзд, більшості з цих імен я не знаю, доводиться витрачати час на пошук інформації. Також маю зауважити, що з 5 тих, хто виїхав, 1 не повертається,” – повідомив очільник міністерства. 

Також він розповів про зміни, які необхідно ухвалити на шляху вступу до ЄС. Йдеться, серед іншого, про збереження спадщини. “Вже зараз і ЮНЕСКО і ЄС мають до нас чимало претензій щодо захисту нашої культурної спадщини. Без виконання директив ЮНЕСКО по захисту культурної спадщини, не бачити нам ЄС”, — зазначив міністр.

Він також наголосив, що не підтримує ідею децентралізації та передання на місця питань, пов’язаних зі збереженням об’єктів спадщини, з визначенням буферних зон і т.ін. 

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, кому з чоловіків дозволять виїзд за кордон.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини