Головна Новини Суспільство події Чи популярний серед українських підлітків смертельний тренд: у поліції звернулися до батьків
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи популярний серед українських підлітків смертельний тренд: у поліції звернулися до батьків

У Нацполіції надали рекомендації батькам підлітків

сьогодні, 18:20
Поділіться публікацією:

Небезпечний тренд, який може призвести до смерті, відомий як “хромінг” чи “хаффінг”, серед дітей та підлітків в Україні не поширюється. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Національної поліції України. 

Чи популярний серед українських підлітків смертельний тренд: у поліції звернулися до батьків

Ілюстративне фото

“Зауважимо, що у дописах, які були нещодавно поширені в українських медіа, уся викладена інформація опирається на думку іноземних дослідників, взята з джерела іноземного медіа, та описує таку проблематику підлітків за кордоном. В Україні підрозділами Національної поліції випадків “хромінгу” не зафіксовано, та в українському сегменті інтернету зростання популярності цього челенджу не зафіксовано", — йдеться у повідомленні поліції.

Однак співробітники ювенальної превенції, кіберполіції та підрозділів протидії наркозлочинності Нацполіції надали рекомендації та правила безпеки для батьків підлітків:

  • спілкуйтесь з дітьми та будьте для них друзями. Попередьте їх про ризики подібних небезпечних трендів та їх наслідки. Поясніть реальну небезпеку для здоров'я і життя від таких дій,

  • цікавтесь контентом, який переглядають діти, їхньою активністю у соцмережах,

  • будьте на зв'язку, будьте доступні для звернень та переживань дитини. Заохочуйте дитину ділитися своїми думками й питаннями,

  • перевіряйте джерела інформації. Не довіряйте всьому, що бачите в інтернеті. Навчіть дітей критично ставитись до поширюваної інформації. Завжди перевіряйте факти з надійних джерел, перш ніж поширювати їх.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що челендж, який називають також “хромування” та “хромінг”, передбачає вдихання токсичних парів побутових засобів: лаку для нігтів, маркерів, аерозолів та інших побутових речовин. Це викликає серйозні наслідки для здоров'я, включаючи ураження мозку, серця, легень, нирок та інших органів, також може призвести до залежності та навіть смерті. Детальніше читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини