Головна Новини Суспільство події Новий смертельний тренд серед підлітків: чим небезпечний “хромінг”
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий смертельний тренд серед підлітків: чим небезпечний “хромінг”

Небезпечні розваги дітей можуть призвести до смерті

сьогодні, 14:45
Поділіться публікацією:

Серед неповнолітніх набирає популярності так званий “хромінг”.  Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Health. 

Новий смертельний тренд серед підлітків: чим небезпечний “хромінг”

Ілюстративне фото

“Хромінг” або “хаффінг” передбачає вдихання токсичних речовин з побутових речей, які не заборонені до використання. Це може бути рідина для зняття лаку, перманентні маркери, аерозольні дезодоранти тощо. Вдихання токсичних парів викликає короткочасний ейфоричний стан.

Дослідники проаналізували 109 відеороликів з хештегами #huffing та #chroming в TikTok, які зібрали понад 25 мільйонів переглядів. Виявилося, що 39% творців таких відео – неповнолітні. За даними досліджень, більшість підлітків у відео — 31% — використовували перманентні маркери для “хромінгу”. Водночас 17% використовували ганчірки, 12% вдихали лак для нігтів, а 11% використовували розчинник для фарби, бензин і дезодорант у вигляді спрею. 6% тіктокерів вибрали лак для волосся.

Спеціалісти зазначили, що таке явище не нове, однак воно швидко шириться серед підлітків саме через соціальні мережі. Тенденція викликає серйозне занепокоєння, оскільки підлітки особливо вразливі до впливу соціальних медіа та небезпечних трендів.

“Хромінг” може спричинити низку потенційно серйозних наслідків для здоров’я. Може розвинутися сонливість, запаморочення, невиразна мова. Підлітки можуть стати невпевненими на ногах, що призводить до підвищеного ризику падінь. Також можуть виникнути й більш серйозні наслідки — аномальний серцевий ритм, судоми та зупинка дихання. “Хромінг” може викликати залежність та навіть призвести до смерті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як покращити стан печінки за допомогою продуктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини