Головна Новини Суспільство події Це не участь у челенджі: подробиці отруєння школярок таблетками в Київській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Це не участь у челенджі: подробиці отруєння школярок таблетками в Київській області

У дівчаток були складні взаємини з батьками

13 квітня 2021, 16:15
Поділіться публікацією:

Розслідування трагічного інциденту в Боярці, коли дві школярки наковталися пігулок, показало, що дівчатка не були учасницями небезпечного челенджу. Версію про це придумала сама школярка, яку вдалося врятувати. Про це розповів очільник Боярської міської ради Олександр Зарубін, пише "Українська правда".

Це не участь у челенджі: подробиці отруєння школярок таблетками в Київській області

Це не участь у челенджі: подробиці отруєння школярок таблетками в Київській області - фото з відкритих джерел

"Поширення такої версії подій було зручним для директора ліцею, щоб відвести увагу від власної професійної відповідальності за життя дітей під час навчального процесу", — сказав мер.

Зарубін каже, що у дівчаток спостерігалися вияви поведінки, схильної до суїцидальної. Їх емоційний стан був місцями нестабільним, оскільки школярки мали складні взаємини з батьками. Зокрема, у загиблої дівчинки виявили сліди від порізів на руках, а школярка, якій вдалося вижити, намагалася заподіяти собі шкоду вже в лікарні після того, що сталося.

Під час розслідування також з'ясувалося, що померла дівчинка вдавалася до допомоги шкільного психолога через проблеми з комунікацією в сім'ї, а в іншої школярки напередодні трагедії відбувся нервовий зрив під час уроків.

За словами учнів, дівчатка часто шукали на просторах мережі інформацію, як заподіяти собі шкоду, щоб привернути увагу. Крім того, міський голова стверджує, що керівник закладу освіти про це знав, проте такі особливості підлітків не враховувалися у навчально-виховному процесі.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування рекомендував парламенту підтримати заборону на продаж ліків неповнолітнім громадянам.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини