Головна Новини Суспільство події Бойовики "ЛНР" засудили свого соратника за шпигунство
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовики "ЛНР" засудили свого соратника за шпигунство

"Шпигуном" виявився колишній полонений, якого обміняли бойовики

6 травня 2021, 18:18
Поділіться публікацією:

Так званий Верховний суд терористичного угрупування "ЛНР" засудив полоненого, якого повернули шляхом обміну, за "шпигунство" на користь України. Про це повідомляють "Новости Донбасса", посилаючись на так звані органи влади сепаратистів.

Бойовики "ЛНР" засудили свого соратника за шпигунство

Бойовики "ЛНР" - фото з відкритих джерел

"Шпигун" виявився жителем Лисичанська, який у 2017 році був ув'язнений українськими правоохоронцями і відбував покарання в Старобільську. Через деякий час його обміняли на одного з українських полонених. Чоловік знову повернувся на тимчасово окуповані території Луганської області.

Наразі ж бойовики впевнені, що під час затримання Служба безпеки України завербувала його з метою збору і передачі відомостей вітчизняним спецслужбам. Тепер йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що 5 травня 2021 року стали відомі імена бойовиків "ДНР", які знущалися над українським військовополоненими. Ними виявилися жителі Донецька Євген Соколов і Валерій Пеліхатий. Обидва злочинці вже перебували у списках центру "Миротворець". Їм повідомили про підозру в жорстокому поводженні з військовополоненими і порушенні Женевської Конвенції.

Наразі встановлено понад 250 випадків тортур військових і цивільних осіб України у "в'язницях ЛНР". Усього ж на непідконтрольних територіях Донбасу налічується близько 170 закладів примусового утримання.

Нещодавно "Коментарі" опублікували матеріал про обмін полоненими в ОРДЛО і розповіли, чому Росія затягує цей процес. Експертну думку дізнавайтеся за посиланням.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що політик Віктор Медведчук нібито збирався посприяти передачі кількох полонених українок, які знаходяться в тюрмах ОРДЛО. Втім голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук ще в січні заявив, що утримувані громадянки України так і залишилися у бойовиків, а літак, який повинен був їх забрати, так і не вилетів із Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини