Головна Новини Суспільство події Бомби в літаках авіакомпанії Ryanair: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Бомби в літаках авіакомпанії Ryanair: що відомо

Після інциденту із рейсом ірландської авіакомпанії в Мінську, коли заарештували журналіста Романа Протасевича, ще один рейс Ryanair нібито замінували

31 травня 2021, 13:19
Поділіться публікацією:

Літак ірландської авіакомпанії Ryanair рейсу "Дублін — Краків" 30 травня здійснив екстрену посадку в аеропорту Берліна через хибне повідомлення про мінування. Про це повідомила низка європейських ЗМІ.

Бомби в літаках авіакомпанії Ryanair: що відомо

Самолет авиакомпании Ryanair. Фото: АР

Запит на дозвіл на посадку літака зі 160 пасажирами зробив екіпаж. Екстрені служби та правоохоронці Берліна вибухонебезпечних речовин не знайшли. Після перевірок пасажирів та їхнього багажу людей іншим рейсом відправили до Кракова.

Офіційної реакції ані влади Берліна, ані країн Євросоюзу, ані Великобританії та Ірландії на цей інцидент поки немає. Топ-темою британських ЗМІ зараз є таємне одруження прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона на Керрі Саймондс.

Ryanair — найбільша в Європі група авіакомпаній. До неї входять авіаперевізники Buzz, Lauda, Malta Air та Ryanair. Щоденні авіарейси у 37 країн світу виконують 660 літаків. Ryanair займає перше місце в Європі по своєчасності виконання рейсів і безпеці.

Пасажиропотік Ryanair до пандемії коронавірусу на понад 2,5 тис. щоденних авіарейсів складав 149 млн осіб на рік. Через COVID-19 він знизився до 27,5 млн людей. Примітно, що Ryanair літає в Україну, але у неї немає авіарейсів у Росію.

За тиждень цей інцидент із помилковим мінуванням літаків авіакомпанії Ryanair у Берліні вже другий. Перший — спровокував міжнародний скандал. 23 травня після екстреної посадки літака рейсу "Афіни — Вільнюс" у Мінську були заарештовані білоруський журналіст Роман Протасевич і його дівчина — громадянка РФ Софія Сапега. Через це низка європейських країн заборонила рейси з Білорусі та закрила свій повітряний простір. Такі ж санкції застосувала й Україна.

Посадку літака Ryanair у Білорусі до аеропорту супроводжував винищувач. Наказ про це віддав особисто самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Після реакції на інцидент країн Євросоюзу Лукашенко поскаржився президенту РФ Володимиру Путіну, що "Бєлавіа" потрапила під санкції ні за що.

Напередодні їхньої зустрічі в Сочі Лукашенко потролив президента США Джо Байдена, заявивши перед білоруським парламентом, що може посадити американський борт №1 у супроводі трьох винищувачів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини