Головна Новини Суспільство події Авіакатастрофа в Малі з літаком вагнерівців: в мережу потрапило відео
commentss НОВИНИ Всі новини

Авіакатастрофа в Малі з літаком вагнерівців: в мережу потрапило відео

На оприлюдненому відео літак заходить на посадку в аеропорту Малі, однак згодом завалюється та вибухає з членами групи "Вагнера".

27 вересня 2023, 16:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

23 вересня в Малі розбився російський літак Іл-76. На ньому перебували найманці з ПВК "Вагнер", якою раніше керував російський бойовик Євген Пригожин.

Авіакатастрофа в Малі з літаком вагнерівців: в мережу потрапило відео

Авіакатастрофи літака в Малі. Фото з відкритих джерел

Аварія сталася під час посадки в місті Гао на півночі Малі. Причини аварії залишаються невідомі. Джерела, на які посилається видання AFP, вказує, що літак був перевантажений і перебував у спільному використанні армії Малі та групи "Вагнера". Саме в місті Гао є військовий аеропорт, який використовувався для різних цілей, зокрема і миротворчої місії ООН в Малі.

На опублікованому відео видно, як літак приземляється на злітно-посадкову смугу, на великій швидкості виходить за її межі, завалюється та вибухає.

Фахівці вважають, що літак здійснив посадку на злітну смугу аеропорту в Малі занадто пізно. Довжина злітної смуги становить близько двох кілометрів, однак шасі літака торкнулись до поверхні злітної смуги приблизно на її половині. Пожежні бригади, які прибули на місце аварії вказали, що катастрофа була серйозна. За їх словами ніхто не вижив, а літак було неможливо врятувати. 

Нагадаємо, що лідер вагнерівців Євген Пригожин 23 серпня загину в авіакатастрофі на території Росії. За кілька днів до цього він перебував зі своїми найманцями у Малі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Норвегія заарештувала колишнього командира вагнерівців. Чоловік раніше хотів отримати притулок у Норвегії, але тепер боїться екстрадиції до України, тому намагався потрапити в Росію.

Також "Коментарі" писали про очільника Головного управління розвідки України Кирила Буданова, який розповів про "сигнал" для лідера групи "Вагнера" Євгена Пригожина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини