Головна Новини Суспільство події Аварія на хімічному заводі у Вінницькій області: з цистерни може розповсюдитися отруйна хмара з аміаком
commentss НОВИНИ Всі новини

Аварія на хімічному заводі у Вінницькій області: з цистерни може розповсюдитися отруйна хмара з аміаком

Людей з прилеглих кварталів не евакуйовували, але двори порожні

29 листопада 2021, 20:25
Поділіться публікацією:

У Вінницькій області, в містечку Немирів на місцевому хімічному виробництві із розгерметизованої залізничної цистерни витік аміак. Тепер в містечку стоїть їдкий запах цього отрутохімікату. Про це інформує ТСН.

Аварія на хімічному заводі у Вінницькій області: з цистерни може розповсюдитися отруйна хмара з аміаком

Інцидент трапився 29 листопада (фото з відкритих джерел)

 На самому виробництві ніхто не постраждав, але  фахівці говорять про загрозу безпеці людей. Поки на заводі ліквідовують наслідки аварії.  Представники рятувальної служби, які одягнули захисний одяг, перекачують цей газ з аварійної ємкості. Щоб запобігти поширенню отруйної їдкої хмари на місто, навколо ємкості створений спеціальний водяний купол. Сюди подають воду під тиском, бо саме таким способом, як говорять фахівці, можна припинити розповсюдження їдких випарів і запобігти нейтралізації отрути.

 За словами речника Вінницького управління ДСНС Олександра Кутового, аміак вдвічі легший за повітря, тому  спеціалісти роблять все можливе, зокрема, осаджують пари аміаку, аби він не пішов вгору.

В Немирові мешканців не евакуйовували, але на вулицях нікого немає. Поліціянти з допомогою гучномовця попередили містян про небезпеку. Вони сидять у своїх помешканнях, турбуються за себе та рідних, але не панікують.

 За словами місцевої жительки Олександри Дзюбенко,  містяни позакривали всі вікна та двері. Але до магазину йдуть, коли потрібно. В повітрі пари небезпечного газу не відчуваються. Але вони встигли, очевидно, попасти в повітря, бо виробництво розміщене поруч.

 Витік мав місце ще зранку на виробництві, де роблять агрохімію для сільського господарства. Як попередньо говорять поліціянти, в цистерні з газонебезпечною сировиною  хтось із працюючих відкрив люк. Зробив це навмисно чи з необережності, з’ясовують  поліцейські.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що на заводі "Рівнеазот" біля Луцька стався вибух

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини