Головна Новини Суспільство події Агенти російських спецслужб намагалися влаштувати теракти на Закарпатті
commentss НОВИНИ Всі новини

Агенти російських спецслужб намагалися влаштувати теракти на Закарпатті

Зловмисники планували підпалити Генконсульство сусідньої країни та замовити вбивство громадського діяча

7 жовтня 2021, 00:09 comments1825
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України затримала у прикордонному районі Закарпаття агентів Російської Федерації. Про це повідомляє пресслужба відомства. 

Агенти російських спецслужб намагалися влаштувати теракти на Закарпатті

СБУ, фото з відкритих джерел

Зловмисники планували підпалити Генконсульство сусідньої країни та вбити громадського діяча. Також учасники російського угрупування намагалися здійснити теракти аби дестабілізувати ситуацію у регіоні та дискредитувати Україну на очах світу. 

Представники СБУ встановили організатора. Він переховується на території Росії. У пресслужбі повідомляють, що організатор є уродженцем Луганської області. Його завербували російські спецслужби для проведення підривної діяльності на території України.

"За завданням своїх "кураторів" агент планував вчинення підпалів зарубіжної дипломатичної установи, декількох автомобілів з іноземною реєстрацією і пошкодити історичний пам’ятник на території Закарпаття.Крім того, зловмисник підшукував виконавця для вбивства місцевого громадського діяча. За здійснення злочину він "гарантував" 30 тис. долларів", — повідомляють в СБУ.

Також агенти російських спецслужб мали повідомляти секретні дані про розміщення військових об'єктів на території регіону. СБУ направила до суду обвинувальний акт щодо зловмисників за статтями "державна зрада"  та "терористичний акт".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що СБУ виявила фірму, яка викрадала кошти з банківських карток. Велика схема викрадення коштів у громадян була створена у Вінниці. Незаконний бізнес пропрацював чотири місяці.  Аби створити схему, мешканець Вінниці винайняв у середмісті офіс і створив там "сall-центр".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини