Головна Новини Суспільство Біженці Завдяки спільній співпраці умови українців у Словаччині стають кращими, - Ірина Верещук
commentss НОВИНИ Всі новини

Завдяки спільній співпраці умови українців у Словаччині стають кращими, - Ірина Верещук

За даними ООН, у цій країні загалом перебуває понад 100 тисяч українців, що покинули територію Батьківщини, в умовах повномасштабної війни

19 квітня 2023, 14:15
Поділіться публікацією:

Під час наради за участі представників Словацької Республіки та Віце-прем'єр-міністра — Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, посадовиця повідомила що більшість проблем, з якими українці стикнулися проживаючи у Словаччині, — вирішені.

Завдяки спільній співпраці умови українців у Словаччині стають кращими, - Ірина Верещук

Понад 100 тисяч українців оселилися на території Словаччини в умовах війни

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дані  Урядового порталу. 

"Так, у Гуманітарному центрі м. Габчіково наші співвітчизники отримують необхідну соціально-психологічну підтримку – з ними працюють спеціалісти. А в Дунайській Стреді двічі на тиждень дітей приймає україномовний лікар-педіатр", — зазначають на урядовому порталі. 

Для українців щодня курсує спеціальний транспорт з м. Габчіково до Дунайської Стреди та Братислави в обох напрямках.

"До цих міст українці їздять за покупками, до церкви, на відпочинок та екскурсії. Автобуси комфортні, тож люди задоволені", — додають нижче.

Віце-прем'єр-міністр — Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук подякувала присутнім на нараді посадовцям з Словаччини, за створення умов для комфортного життя українців на чужині.

"По кількості людей, які приїхали сюди, рятуючись від війни, Словаччина несе величезне навантаження. Принагідно я хочу подякувати словацькому народу, який попри економічні складнощі все розуміє та допомагає українцям", –підсумувала посадовиця. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, Словаччина вже передала Україні перші МіГ-29. В Україну прибули перші винищувачі. Передача повітряних суден відбувається у рамках міжурядової угоди.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини