Головна Новини Суспільство Біженці Затребувані професії: найпопулярніші вакансії та зарплати в Нідерландах
commentss НОВИНИ Всі новини

Затребувані професії: найпопулярніші вакансії та зарплати в Нідерландах

"Нідерланди відчувають гострий дефіцит робочої сили за 195 спеціальностями

31 травня 2024, 11:40
Поділіться публікацією:

Нідерланди зіткнулися із серйозним браком кадрів у різних галузях. За даними останнього звіту Європейського управління праці (EURES), у країні активно шукають спеціалістів у 195 професіях. Серед найбільш затребуваних напрямків – охорона здоров'я, клінінг, виробництво, будівництво, ІТ-сектор, транспорт та машинобудування.

Затребувані професії: найпопулярніші вакансії та зарплати в Нідерландах

Робота в Нідерландах

Компанії готові прийняти на роботу іноземних фахівців, незважаючи на суворі вимоги до мовних навичок та професійного досвіду. Зокрема, у Нідерландах не вистачає працівників харчової індустрії та гостинності, прибиральників, операторів машин, виробничих менеджерів, професійних водіїв, кондукторів, ремісників, медсестер, фізіотерапевтів, стоматологів, фармацевтичних техніків, програмістів та розробників програмного забезпечення, спеціалістів зі зв'язків із громадськістю та вчителів.

Маргарита Нестеренко, керівник міжнародної рекрутації міграційної платформи EWL, зазначила, що навіть без знання мови українці можуть знайти роботу у сільському господарстві, на складах та харчовій промисловості. Зарплата на таких позиціях становить від 1800 до 2000 євро нетто на місяць з вирахуванням вартості житла та транспорту до місця роботи. Нестеренко додала, що у Нідерландах є можливості для кар'єрного зростання, починаючи з нижчих позицій.

Важливо враховувати, що процес оформлення тимчасового захисту в Нідерландах може тривати від двох до шести місяців, протягом яких не можна працювати. Також варто зауважити, що в Нідерландах діють вікові обмеження для працевлаштування, особливо для жінок віком понад 45 років без знання англійської мови та водійських прав.

Нагадаємо, що Нідерланди виступили за спільне постачання систем ППО Patriot для України та закликали інші європейські країни зробити свій внесок. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Міноборони країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини