Головна Новини Суспільство Біженці Заробили на українських біженцях мільйони: масштабне шахрайство серед румунських чиновників
commentss НОВИНИ Всі новини

Заробили на українських біженцях мільйони: масштабне шахрайство серед румунських чиновників

Румунські чиновники створили шахрайську схему і таким чином на українських біженцях під час війни змогли заробити мільйони євро.

2 квітня 2023, 12:10 comments3425
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Поліція підозрює близько 200 чиновників у масштабних шахрайствах. Понад два мільйони євро виплатила Румунія на утримання українських біженців, проте будинки в яких вони мали жити виявились недобудовані. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Euronews.

Заробили на українських біженцях мільйони: масштабне шахрайство серед румунських чиновників

Українські біженці. Фото: з відкритих джерел

Поліція з округу Марамуреш повідомила, що виявили механізм, який був створений кількома чиновниками. Саме вони розписувалися за виплату грошей, хоча знали, що документи були подані фальшиво, а будинки ще недобудовані.

На папері власники заявляли, що вдома у них десятки біженців, але насправді це було не так. Підозрювані використали фальшиво зареєстровані документи, про які знали чиновники мерії, і таким чином можна було отримати гроші від держави. Загалом виконано 203 обшуки будинків та видано 6 ордерів на арешт. На цих шахрайствах румунські чиновники заробили понад два мільйони євро.

Гроші мали бути виплачені з резервного фонду державного бюджету для допомоги біженцям з України. Слідчі підтвердили, що деякі з повідомлених об’єктів, які нібито займають біженці, були будинками, що будуються або перебувають у глибокому руйнуванні, часто без дверей і вікон.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що британська розвідка назвала найпоширенішу небойову причину втрат армії РФ — це алкоголь.

Також "Коментарі" писав про Збройні сили України, які встановили новий рекорд за кількістю ліквідованих російських солдатів від початку повномасштабного вторгнення. За останні три місяці спостерігається збільшення втрат серед російської армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини