Головна Новини Суспільство Біженці Які зарплати отримують українські біженці в Німеччині
commentss НОВИНИ Всі новини

Які зарплати отримують українські біженці в Німеччині

Стали відомі зарплати біженців з України, які працевлаштувались у Німеччині та чи задоволені вони своїм фінансовим становищем.

27 червня 2024, 16:15 comments1334
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські біженці в Німеччині отримують в середньому 1334 євро зарплати після відрахування усіх податків. Більшість українських біженців оцінили своє фінансове становище в Німеччині як середнє. Про це свідчать дані результати дослідження Міграційної платформи EWL та Центру Східноєвропейських студій Варшавського університету.

Які зарплати отримують українські біженці в Німеччині

Зарплати біженців з України в Німеччині. Фото з відкритих джерел

Німеччина прийняла найбільшу кількість українських біженців. Станом на березень 2024 – це 1,2 млн українців, що становить понад чверті усіх українських біженців у Європі. З 1,2 млн біженців у Німеччині працевлаштовано 67%.

Згідно з опитуванням українські біженці в Німеччині отримують чисту заробітну плату в середньому у понад три рази вищу, ніж в Україні – 58 тис. гривень (1334 євро) проти 18 тис. гривень (414 євро).

22% українців у Німеччині заробляє менш як 499 євро. 10% отримує зарплату у межах 500-999 євро. Заробітну плату від 1000 до 1499 євро отримує 28% українських біженців в Німеччині, а від 1500 до 1999 євро – ще 28%. Понад дві тисячі євро в Німеччині отримують 12% українців.

Які зарплати отримують українські біженці в Німеччині - фото 2

Зарплати українських біженців у Німеччині

70% українських біженців зазначили, що оцінюють своє фінансове становище в Німеччини середньо. 10% оцінили його добре, стільки ж вказали, що скоріше погано. Дуже добре в Німеччині фінансовий стан оцінює 2% українців, а дуже погано – 3%.

Найчастіше українські біженці в Німеччині знаходять роботу у сфері послуг – 16%. Другою за популярністю галуззю працевлаштування стали готелі та громадське харчування – 9%. Третє місце з 8% ділить торгівля та догляд за людьми похилого віку або допомога по дому.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Німеччині зробили різку заяву щодо українських біженців: їх закликали знайти роботу, або залишити країну.

Також "Коментарі" писали про те, скільки українців отримали громадянство Німеччини у 2023 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://ewl.com.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини