Головна Новини Суспільство Біженці Як змінилося ставлення Чехії до українців: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Як змінилося ставлення Чехії до українців: опитування

Більше половини чехів підтримують українських біженців, але проти прийому нових

16 вересня 2024, 14:24
Поділіться публікацією:

За результатами недавнього опитування, проведеного дослідницькою організацією STEM, ставлення чехів до українських біженців залишається стабільно позитивним, але з ознаками “наростаючої обережності”.                  

Як змінилося ставлення Чехії до українців: опитування

Більшість чехів проти прийому нових біженців з України

У червні 2024 року 55% чехів висловились за продовження дозволу на перебування українців, що майже не змінилося порівняно з минулим роком. Однак, суспільна думка дещо змінилася щодо прийому нових біженців — більшість тепер проти їх прибуття.             

Найбільше позитивне ставлення до українських біженців спостерігається серед тих чехів, які регулярно контактують з українцями — на роботі, у школах чи магазинах. Відповідно до опитування, 24% респондентів мають переважно позитивне ставлення після особистого спілкування. Проте, майже чверть опитаних (28%) зазначили, що мали досвід проблем або конфліктів з українцями, що може вказувати на існування напруженості у спільнотах.                     

"Я пояснюю це так, що люди інакше сприймають українських біженців. Якщо вони прагнуть до роботи та мовної інтеграції, відкритість чеської громадськості до них велика. Однак частина вважають, що деякі біженці недостатньо намагаються інтегруватися", – прокоментував результати дослідження директор STEM Яромір Мазак.

Читайте також на порталі “Коментарі” — У першому півріччі 2024 року Чехія "заробила" приблизно 175 мільйонів євро на податках та страхових внесках, сплачених українськими біженцями, що майже вдвічі перевищило витрати держави на їхню підтримку. Про це повідомляє Міністерство праці та соціальних питань Чехії.                                   



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини