Головна Новини Суспільство Біженці Українці більше не тягар: біженці приносять Чехії мільйони
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці більше не тягар: біженці приносять Чехії мільйони

Українські біженці у Чехії: податки та страхові внески перевищують витрати на допомогу

12 вересня 2024, 19:31
Поділіться публікацією:

У першому півріччі 2024 року Чехія "заробила" приблизно 175 мільйонів євро на податках та страхових внесках, сплачених українськими біженцями, що майже вдвічі перевищило витрати держави на їхню підтримку. Про це повідомляє Міністерство праці та соціальних питань Чехії.

Українці більше не тягар: біженці приносять Чехії мільйони

Українські біженці зміцнюють бюджет Чехії

Згідно з офіційними даними, за перше півріччя 2024 року бюджетні надходження від податків та внесків, сплачених українцями, становили близько 11,7 мільярда крон (465 мільйонів євро). У той же час витрати на біженців виявилися значно нижчими — лише 7,3 мільярда крон (близько 290 мільйонів євро).

Міністр праці та соціальних питань Чехії Маріан Юречка наголосив на важливості внеску українських біженців в економіку країни.

"Важливо, що біженці з України вже давно вносять до нашого бюджету набагато більше, ніж ми витрачаємо на допомогу їхнім співвітчизникам. Вони для нас вигода, не тягар", — зазначив міністр Маріан Юречка .

Аналіз витрат і доходів за кварталами показує, що у першому кварталі 2024 року доходи від українських біженців досягли 5,8 мільярда крон, а витрати становили 3,8 мільярда крон. У другому кварталі доходи збільшилися до 5,9 мільярда крон, тоді як витрати знизилися до 3,5 мільярда крон.

На окрему увагу заслуговує питання соціальних виплат. У відповідь на поширені в соцмережах повідомлення про великі виплати однієї з біженок Мінпраці Чехії уточнив, що зазначені суми стосувалися великої родини. Стандартна сума виплати на одного біженця становить близько 7336 крон (292 євро), що включає гуманітарну допомогу та компенсації за оплату житла.

На даний момент у Чехії перебуває близько 370 тисяч українських громадян з тимчасовим захистом, з яких приблизно чверть отримують гуманітарну допомогу.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Чехія почала суворіше перевіряти , де живуть українські біженці. Тепер тим, хто не живе на заявлену адресу, можуть скасувати виплати. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан. За його словами, нові заходи допоможуть боротися із тими, хто зловживає системою тимчасового захисту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини