Головна Новини Суспільство Біженці Як у Європі ставляться до українців: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Як у Європі ставляться до українців: опитування

Європейці та американці продовжують підтримувати українських біженців, незважаючи на політичні дебати

4 червня 2024, 17:50
Поділіться публікацією:

Нове опитування, проведене Міжнародним комітетом порятунку (IRC), розвіяло побоювання про те, що підтримка українських біженців у західних країнах слабшає. Навпаки, більшість жителів Європи та США, як і раніше, виступають за надання українцям довгострокової допомоги та можливостей для інтеграції.

Як у Європі ставляться до українців: опитування

Як у Європі ставляться до українців: опитування

IRC опитав понад 7400 осіб у шести країнах: Швеції, Німеччині, Франції, Великій Британії, США та Польщі. Так, переважна більшість респондентів у Великій Британії (79%) та Швеції (72%) вважають, що українським біженцям слід надати довгостроковий притулок. Навіть у Польщі та Німеччині, де проживає найбільша кількість українців, понад половина опитаних підтримують довгострокову допомогу.

Респонденти наголошують на важливості не лише забезпечення базових потреб біженців (житло, харчування, медична допомога), а й створення умов для їхнього працевлаштування та освіти.

Незважаючи на те, що в деяких країнах напередодні виборів посилюється політична риторика проти міграції, це не спричинило зниження рівня підтримки українців.

"Оскільки країни відмовляються від тимчасових механізмів захисту, ініційованих на початку ескалації (війни в Україні – Ред.) , вони мають розробити довгострокові рішення для підтримки потерпілих від конфлікту українців, гарантуючи, що найбільш уразливі люди все ще можуть отримати необхідну допомогу", — сказав директор IRC у Польщі та Україні Алан Мозлі.

Нагадаємо, що Чехія оголосила про старт нового проекту, спрямованого на підтримку українських біженців , які вирішили повернутися на батьківщину. З червня по листопад цього року 400 українців зможуть безкоштовно вирушити додому — всі витрати на оплату проїзду візьме на себе чеський уряд. Особливу увагу приділено тим, хто за станом здоров'я потребує супроводу: для 30 пацієнтів буде організовано транспорт швидкої допомоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини