Головна Новини Суспільство Біженці Як Європа приймає українських біженців: у яких країнах найкращі програми
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Європа приймає українських біженців: у яких країнах найкращі програми

Нововведення у підтримці українських біженців у ЄС: актуальні цифри

11 липня 2024, 12:33
Поділіться публікацією:

За даними Євростату, зараз у країнах Євросоюзу проживає понад 4,3 мільйони українців зі статусом тимчасового захисту. Основними країнами, де українці знайшли новий будинок, є Німеччина, Польща та Чехія. Цього року умови для біженців змінилися: десь стали кращими, а десь ускладнилися.

Як Європа приймає українських біженців: у яких країнах найкращі програми

Українські біженці масово їдуть до трьох країн ЄС

У Німеччині українці можуть розраховувати на різні види допомоги, включаючи надання соціального житла та виплати на проживання. Наприклад, у 2024 році розмір допомоги Bürgergeld для одиноких осіб та одиноких батьків становить 563 євро, а для дорослих віком від 18 до 24 років без сім'ї – 451 євро. Сім'ї із трьох осіб надається допомога у розмірі 1424 євро на місяць.

Чехія також активно підтримує українських біженців, надаючи безкоштовне розміщення упродовж перших 150 днів після прибуття. З 1 вересня 2024 року тривалість такої підтримки буде скорочено до 90 днів. Крім того, біженці мають право на виплати, що залежать від складу сім'ї та попереднього місячного доходу.    

У Польщі, від 1 липня 2024 року, відбулися значні зміни в умовах підтримки біженців. Скасовано одноразову виплату для новоприбулих, а програму безкоштовного розміщення у приватних будинках припинено. Тепер підтримка здійснюється через колективні центри та готелі, з фінансуванням від місцевої влади та гуманітарних організацій.

Раніше "Коментарі" писали, що лише 17% громадян Угорщини позитивно ставляться до українських біженців у їхній країні. Крім того, показник негативного ставлення до біженців з України з кожним роком зростає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини