Головна Новини Суспільство Біженці Втрата колективного захисту у Норвегії: що робити українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Втрата колективного захисту у Норвегії: що робити українцям

Норвегія посилює правила прийому українських біженців

24 липня 2024, 15:40
Поділіться публікацією:

З липня 2024 року Норвегія запровадила нові правила для реєстрації українських біженців. Тепер для подання заяви на захист потрібно їхати лише до муніципалітету Роде. Ці зміни торкнуться всіх українців, які шукають притулку у Норвегії.

Втрата колективного захисту у Норвегії: що робити українцям

Норвегія посилює правила прийому українських біженців

Раніше українці могли реєструватись у різних місцях по всій Норвегії. Тепер же всі повинні приїжджати для реєстрації до Національного центру прибуття та реєстрації біженців у Роді або до Реєстраційного центру Гардермуен поряд з Осло. Щоб зареєструватись, необхідно заздалегідь домовитися про зустріч по телефону. Зверніть увагу, що дзвонити можна лише по буднях.

Тим, хто вже перебуває в Норвегії і має особливі обставини, такі як проблеми зі здоров'ям або перебування у вразливому становищі, місцева влада може допомогти дістатися центру реєстрації.

З 1 липня 2024 року також зміняться правила для тих, хто вже отримував тимчасовий захист, але втратив його, наприклад, через поїздки за кордон. Наразі ці люди не можуть автоматично відновити свій статус. Якщо вони знову просять захист, їх заяви розглядатимуться індивідуально. Це означає, що їм доведеться самостійно шукати житло та роботу в очікуванні рішення.

Раніше “Коментарі” писали, що українські біженці, які знайшли притулок в Ірландії, засмучені через політику країни, яка змушує їх знову переїжджати. Видання The Times повідомляє, що Міністерство у справах дітей, рівності, інвалідності, інтеграції та молоді Ірландії проводить роботу з консолідації житла для українських біженців та осіб, які претендують на міжнародний захист, через що багато біженців змушені переселятися чи опиняються під загрозою виселення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини