Головна Новини Суспільство Біженці В ООН назвали кількість українських біженців, які готові повернутись додому
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН назвали кількість українських біженців, які готові повернутись додому

Комітет порятунку вважає, що для відновлення України потрібно зважати на біженців.

22 червня 2023, 17:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міжнародний комітет порятунку (IRC) використовуючи дані Управління Верховного комісара ООН у справах біженців вказує, що 80% українців, які перебувають за межами країни готові повернутись додому. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

В ООН назвали кількість українських біженців, які готові повернутись додому

Українські біженці. Фото з відкритих джерел

Попри велику кількість українців, які бажають повернутись у свою країну Міжнародний комітет порятунку попереджає, що це буде можливим лише при активній участі біженців у реконструкції та відновленні України.

Представниця IRC Ганна Дудінська зазначає, що наразі більшість дискусій відбуваються на відновленні критичної інфраструктури, однак, за її словами цього недостатньо.

"IRC закликає міжнародних донорів та уряд України змінити фокус і переконатися, що люди, які постраждали від цієї війни, дійсно перебувають у центрі процесу", — закликає Дудінська.

Представниця Міжнародний комітет порятунку стверджує, що процеси відновлення української інфраструктури повинен відбуватись разом зі створенням робочих місць для біженців, які наразі перебувають в інших країнах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про Офіс Генпрокурора, який назвав кількість екоцидів в Україні, за якими стоїть Росія. Наразі Україна розслідує 190 злочинів проти довкілля, з них 14 класифікують як екоцид.

Також "Коментарі" писали про українського омбудсмена, який заявив, що Угорщина грає на руку російській пропаганді та готує інформаційно-психологічну операцію проти України. В основі угорського ІПСО будуть українські військовополонені, які зараз знаходяться на території цієї країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини