Головна Новини Суспільство Біженці В ЄС зробили остаточну заяву: чи відправлятимуть військовозобов’язаних в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

В ЄС зробили остаточну заяву: чи відправлятимуть військовозобов’язаних в Україну

ЄС не буде депортувати українців призовного віку в Україну примусово.

сьогодні, 09:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Європейський Союз не планує чоловіків мобілізаційного віку примусово відправляти в Україну, заявила профільна єврокомісарка з внутрішніх справ Ілва Йоганссон. За її словами це неможливо зробити документ, що регулює статус українських біженців на території ЄС.

В ЄС зробили остаточну заяву: чи відправлятимуть військовозобов’язаних в Україну

Українські біженці. Фото з відкритих джерел

Ілва Йоганссон в інтерв'ю "Радіо Свобода" прокоментувала можливість примусової депортації українців з країн Європейського Союзу, якщо вони підлягають призову. За словами єврокомісарки з внутрішніх справ в ЄС неможливий диференційований підхід до українських біженців, який би базувався на їхній статі, віці або статусу військовозобов’язаного

"Це неможливо згідно з Директивою про тимчасовий захист", — заявила Йоганссон.

На уточнювальне запитання, чи може Європейський Союз допомогти Україні повертати чоловіків мобілізаційного віку, Йогансон заперечила та пояснила, що примусово нікого не будуть виганяти з ЄС. 

"Ми підтримаємо тих, хто хоче повернутися в Україну, і ми обговоримо з українською владою та українським урядом, як зробити це в найкращий спосіб. Ми нікого не викидатимемо з ЄС", — сказала єврокомісарка.

В країнах ЄС знаходиться понад 800 тис. чоловіків віком від 18 до 64 років, які отримали тимчасовий захист. За підрахунками видання Texty.org.ua з них 436 тис. можуть бути придатними для мобілізації в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про заяву українського посла в Чехії щодо можливості відправляти українських біженців призовного віку в Україну.

Також "Коментарі" писали про заяву з Нідерландів з закликом українських біженців повертатись в Україну. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини