Головна Новини Суспільство Біженці Чи повертатимуть призовників з-за кордону примусово: заява посла України
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи повертатимуть призовників з-за кордону примусово: заява посла України

Україна не буде проводити примусове повернення чоловіків призовного віку з-за кордону, а хоче створити умови, щоб призовники повертались в країну.

6 вересня 2024, 10:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Посол України в Чехії Василь Зварич заявив, що Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку, які перебувають з-за кордону. За його словами, завдання України створи умови, щоб чоловіки добровільно повертались в Україну для її захисту.

Чи повертатимуть призовників з-за кордону примусово: заява посла України

Повернення чоловіків з-за кордону. Фото з відкритих джерел

Василь Зварич у коментарі "Радіо Свобода" відреагував на можливість примусового повернення українських чоловіків призовного віку з-за кордону.

"Я скажу і заспокою усіх, що тут не йдеться про якісь примусові заходи із повернення українців в Україну – тих, особливо, які мобілізаційного віку", — сказав Зварич. 

Український посол зазначив, що всі громадяни України мають обов’язок перед державою стати на її захист незалежно від місця проживання. Однак, за словами Зварича, це рішення має приймати кожна людина індивідуально, а держава має створити необхідні умови для повернення українців.

"Це вибір кожного громадянина, який із тих чи інших причин опинився за межами своєї країни. Наше завдання як держави – це створити умови громадянам, які хочуть захищати свою державу в Україні, створити всі умови для такого повернення", – сказав Зварич.

В країнах ЄС 812 тис. чоловіків віком від 18 до 64 років отримали тимчасовий захист. За підрахунками видання Texty.org.ua з них 436 тис. можуть бути придатними для мобілізації в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Німеччині прийняли рішення, яким хочуть "змусити" українських чоловіків повертатись в Україну.

Також "Коментарі" писали, що лише у двох країнах ЄС зменшилась кількість українських біженців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини