Головна Новини Суспільство Біженці Українські біженці в Швейцарії: скільки планує повернутись додому
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські біженці в Швейцарії: скільки планує повернутись додому

Більшість українських біженців ще не прийняли рішення повертатись в Україну чи лишитись жити у Швейцарії.

18 грудня 2023, 12:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Швейцарії знайшли свій прихисток 66 тис. українських біженців. Більшість з них ще не визначилась чи планує повертатись в Україну, або залишатись у Швейцарії. Однак близько третини українських біженців заявили про бажання повернутись додому. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Swiss Info.

Українські біженці в Швейцарії: скільки планує повернутись додому

Українські біженці. Фото з відкритих джерел

Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців спільно з Державним секретаріатом Швейцарії з питань міграції та Ipsos провели дослідження у якому визначили, скільки українських біженців планує повернутись в Україну зі Швейцарії.

Згідно з результатами опитування 40% біженців з України не визначились зі своїм майбутнім. Близько третини біженців заявили про бажання залишитись у Швейцарії. Ще третина вказали про необхідність повернутись в Україну.

Найбільшими перешкодами для повернення додому українські біженці назвали окупацію регіону в якому вони жили, проблеми безпеки, відсутність роботи та можливостей для існування.

Найбільшими проблемами інтеграції до ринку праці у Швейцарії українці назвали мовне питання. Серед українських біженців роботу у Швейцарії знайшли 21%, однак половина з них вказують, що рівень роботи є нижчим, ніж був у них в Україні. Близько 25% українців наразі проходять курси професійного навчання, а третина біженців вказала на статус безробітного.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в одному з міст Ірландії пройшов протест проти відкриття нового притулку для біженців з України. Мешканці висловили позицію, що "досить" відкривати притулки для біженців у їх місті.

Також "Коментарі" писали про біженців з України, які створили великий попит на один український товар в Європі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини