Головна Новини Суспільство Біженці Українські біженці у Швейцарії: нові перешкоди на шляху до статусу захисту S
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські біженці у Швейцарії: нові перешкоди на шляху до статусу захисту S

Чому українці втрачають швидкий доступ до притулку у Швейцарії

22 квітня 2024, 16:00
Поділіться публікацією:

Останнім часом процес набуття статусу притулку для українців у Швейцарії значно ускладнився. Раніше встановлений режим, який дозволяв швидко та без бюрократичних затримок надавати захист, у 2024 році зіткнувся із серйозними проблемами. На початку року тривалість розгляду заяв зросла, і тепер кожному п'ятому заявникові відмовляють.

Українські біженці у Швейцарії: нові перешкоди на шляху до статусу захисту S

У 2023 році система функціонувала ефективно, схвалюючи 97% заявок. Однак сьогодні ситуація змінилася: кількість тверджень знизилася до 80%, а час на розгляд заяв збільшився майже до трьох місяців. Причиною посилення є зростання кількості заяв та боротьба зі зловживаннями, включаючи виявлення підроблених документів серед заявників.

Федеральний центр надання притулку у Берні з початку року є єдиним місцем, де обробляються заявки на статус S, що додає навантаження на систему. На даний момент понад 6,000 справ чекають на свій розгляд, створюючи тиск на вже перевантажені міграційні служби.

Такі зміни викликають стурбованість серед українців, які прагнуть знайти безпеку та стабільність у Швейцарії, адже погіршення умов отримання притулку може серйозно ускладнити життя багатьох біженців.

Нагадаємо, що в Ірландії знизилася кількість українських біженців, які мешкають у державних будинках. За даними ірландської преси, якщо раніше у таких будинках проживали 60 тисяч біженців, то тепер їхня кількість зменшилася до 50 тисяч. Щотижня країну обирають близько 105 нових українців, що значно менше від тих, хто вирішує їхати.

Нагадаємо, що конгресвумен від Республіканської партії США , колишня українка Вікторія Спартц пропонує поправку до законопроекту про допомогу Україні. Вона висловлює пропозицію, що треба відмовитись від допомоги українським біженцям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини