Головна Новини Суспільство Біженці Українські біженці масово залишають Канаду: дві причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські біженці масово залишають Канаду: дві причини

Висока вартість житла та пошук роботи стали головними проблемами українських біженців у Канаді.

29 листопада 2023, 12:23 comments3308
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після початку повномасштабного вторгнення Росії, українські біженці опинились в багатьох країнах Європи. Також велика частка біженців з України переїхала до Канади, де існує велика українська діаспора. Однак, виявилось, що українські біженці мають кілька проблем у Канаді, тому вони залишають країну.

Українські біженці масово залишають Канаду: дві причини

Українські біженці масово залишають Канаду. Фото з відкритих джерел

Канада давно є популярним напрямком для біженців та переселенців, адже близько 25% населення Канади це мігранти. Українські біженці не стали виключенням. В Канаду з початку повномасштабного вторгнення прибуло майже 200 тис. українців у пошуках притулку. Однак українські біженці зіткнулись з кількома проблемами в Канаді через що почали масово залишати країну.

Новоприбулі часто страждають від високих цін на житло, їжу, а також не можуть тривалий час знайти роботу.

Один з українських біженців виданню Bloomberg розповів, що планує повернутись до Швеції, адже працюючи там він міг робити заощадження та відправляти їх сім’ї, яка залишилась в Україні. За його словами, він весь час втомлений, адже працює сім днів на тиждень кухарем, однак практично не має грошей, щоб оплачувати рахунки. Оренда квартири коштує 1000 канадських доларів, громадський транспорт — 150, телефонний зв’язок – 100, а на харчування йде ще 400 доларів.

"Людина стає не в змозі знайти гроші, але їй потрібно платити за дуже високу оренду та продукти. І такі витрати сильно б'ють по кишені іммігранта. Ні роботи, ні грошей, повертаються в Україну, де все знайоме", — розповів про ситуацію в Канаді працівник соціальної служби українців Канади Андрій Зав’ялов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські біженці масово залишають Польщу та Чехію. А українські діти-біженці назвали три головні проблеми з якими їм доводиться стикатись у Польщі.

Також "Коментарі" писали, що у Данії провели опитування серед біженців з України. Результати здивували авторів дослідження щодо питання, скільки українських біженців готові повернутись в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини