Головна Новини Суспільство Біженці У Польщі назвали скільки українців перетнули кордон з початку війни
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі назвали скільки українців перетнули кордон з початку війни

Польський кордон перетнуло понад 11 млн українських біженців з початку повномасштабного вторгнення Росії.

11 квітня 2023, 12:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

З початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України, понад 11 млн українських біженців перетнули кордон з Польщею. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву представництва Польщі в Європейському Союзі.

У Польщі назвали скільки українців перетнули кордон з початку війни

Українські біженці в Польщі. Фото з відкритих джерел

На початку квітня Управління Верховного комісара ООН у справах біженців озвучило цифру у 10,6 млн осіб. Таким чином за останній тиждень з України до Польщі виїхало ще близько 400 тис. осіб, а загальна кількість перетинів сягнула 11 млн.

"Усі, хто тікає від війни, знайдуть у Польщі притулок і всю необхідну допомогу", — повідомило представництво Польщі в ЄС.

Представництво Польщі в Європейському Союзі зазначило, що 87% тих, хто перетинає кордон — це жінки та діти. Згідно зі звітами від ООН у Польщі проживає 1,5 млн українських біженців, і ще 3,5 млн громадян України опинилось в інших країнах Європи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що румунські чиновники створили шахрайську схему і таким чином під час війни змогли заробити мільйони євро на українських біженцях. Румунія виплатила понад два млн євро на утримання українських біженців в країні. У витрати входило також житло, проте виявилось, що будинки були недобудовані і біженці там не жили. Поліція підозрює близько 200 чиновників у масштабних шахрайствах

Також "Коментарі" писали про те, що у Литві почали розсилати листи для українських біженців з нагадуванням, що вони мають вивчити державну мову для працевлаштування. Балтійська країна спеціально для українців зробила виняток і дозволила не складати тест впродовж 24 місяців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини