Головна Новини Суспільство Біженці У Німеччині пропонують скасувати виплату для українських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині пропонують скасувати виплату для українських біженців

Депутат Бундестагу закликає замінити Bürgergeld для українців на допомогу для осіб, які шукають притулку

17 червня 2024, 15:15
Поділіться публікацією:

У Німеччині пропонують скасувати соціальні виплати українським біженцям. Біджан Джір-Сарай, депутат Бундестагу та генеральний секретар ліберальної партії ВДП, виступив з ініціативою скасувати виплати соціальної допомоги (Bürgergeld) українським біженцям. В інтерв'ю виданню BILD політик заявив, що цей захід необхідний для стимулювання працевлаштування та вирішення проблеми нестачі робочої сили в країні.

У Німеччині пропонують скасувати виплату для українських біженців

У Німеччині пропонують скасувати виплату для українських біженців

З січня 2024 року розмір Bürgergeld для безробітних складає 563 євро на місяць. Ця сума звільнена від податків, що, на думку багатьох німців, створює ситуацію, коли отримувати допомогу та підробляти "в тіні" вигідніше, ніж працювати офіційно та сплачувати податки. З червня 2022 року Bürgergeld одержують і українські біженці, яких у Німеччині зараз налічується близько 1,25 мільйона. При цьому біженці з інших країн можуть розраховувати лише на 460 євро допомоги.

Джір-Сарай пропонує перевести українських біженців на виплати згідно із законом про пільги для осіб, які шукають притулку.

"Знову біженці, які прибувають від війни в Україні, у майбутньому мають отримувати не Bürgergeld, а [виплати] згідно із законом про пільги для осіб, які шукають притулку. У нас всюди нестача робочих рук. Наприклад, у сферах громадського харчування, будівництва, догляду за Ми більше не повинні використовувати гроші платників податків для фінансування безробіття, а повинні дати людям роботу", підкреслив політик.

З аналогічною ініціативою раніше виступив глава МВС федеральної землі Бранденбург Міхаель Штюбген. Він назвав Bürgergeld для українців "фундаментальною помилкою" та "гальмом для виходу на роботу".

Нагадаємо, що з початком повномасштабної війни в Україні Німеччина стала одним із головних притулків для українських біженців. За останніми даними, країна прийняла близько 1,65 млн українців , які шукають нові можливості для життя та роботи в Європі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини