Головна Новини Суспільство Біженці У Німеччині для українських біженців з авто змінюються правила: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині для українських біженців з авто змінюються правила: деталі

Після 30 вересня автомобілі з українською реєстрацією, які перебувають у Німеччині більше року, повинні мати німецькі номери

12 вересня 2024, 14:07
Поділіться публікацією:

Після 30 вересня автомобілі з українською реєстрацією, які перебувають у Німеччині понад рік, мають бути зареєстровані, тобто мати німецькі номерні знаки. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ із посиланням на інформацію на сайті Федерального міністерства цифрових технологій та транспорту Німеччини.

У Німеччині для українських біженців з авто змінюються правила: деталі

Реєстрація автомобілів українських біженців. Фото з відкритих джерел

"Німецька сторона з розумінням ставиться до ситуації та налаштована надати українцям можливості скористатися особливою спрощеною процедурою постановки на облік транспортних засобів", – зазначили в українському відомстві.

Зазначається, оскільки українські біженці з авто можуть на деякий час приїжджати в Україну або взагалі повернутися на Батьківщину для постійного проживання, Державна митна служба України оприлюднила інформацію про порядок та умови переміщення транспортних засобів через митний кордон України.

Власники транспортних засобів української реєстрації, які ставили їх на облік у відповідних німецьких органах та не зняли з обліку у сервісних центрах МВС у зв'язку з виїздом за кордон, можуть отримати нові українські свідоцтва про реєстрацію та номерні знаки.

У повідомленні йдеться, що після повернення транспортного засобу в Україну його власники або їх уповноважені представники для оформлення нового свідоцтва про реєстрацію та номерних знаків мають звернутися із заявою до будь-якого сервісного центру МВС, оплатити перереєстрацію, відшкодування вартості бланків реєстраційних документів та номерних знаків.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чи бачать українські біженці майбутнє своїх дітей у Німеччині та Нідерландах: опитування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини