Головна Новини Суспільство Біженці Стало відомо, скільки українців приїжджають до Риги щомісяця
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки українців приїжджають до Риги щомісяця

Рига відкрила центр тимчасового розміщення для українських біженців

23 липня 2024, 17:30
Поділіться публікацією:

Рига, столиця Латвії, відкрила новий центр, який надає тимчасове житло українським біженцям. Щомісяця Рига приймає понад 630 українців. Цей центр стане першим кроком до нового життя для багатьох біженців, які змушені залишити свою батьківщину.

Стало відомо, скільки українців приїжджають до Риги щомісяця

Рига відкрила центр тимчасового розміщення для українських біженців

Новий центр пропонує початкове розміщення терміном до 120 днів. За цей час біженці можуть освоїтися у новій обстановці, знайти постійне житло, роботу та влаштувати дітей у дитячі садки та школи. Однак, за словами Петериса Грубе, керівника Ризького центру підтримки українців, багатьом українцям потрібно набагато менше часу на адаптацію, і вони знаходять постійне житло вже за 30-40 днів.

Будівля центру була відремонтована у 2023 році та пропонує 50 номерів, об'єднаних у блоки по дві житлові кімнати із загальними зручностями. Кожна кімната площею близько 12 кв. м. обладнана меблями, кухонною технікою та всім необхідним для комфортного проживання.Стало відомо, скільки українців приїжджають до Риги щомісяця - фото 2

На першому поверсі будівлі розташований багатофункціональний денний центр соціальних служб "Paaudzes", який також надає підтримку українським біженцям. Тут вони можуть отримати консультації фахівців, допомогу у пошуку роботи та житла, а також психологічну підтримку.

Перших українських біженців було заселено до нового центру 22 липня.

Раніше “Коментарі” писали, що українські біженці, які знайшли притулок в Ірландії, засмучені через політику країни, яка змушує їх знову переїжджати. Видання The Times повідомляє, що Міністерство у справах дітей, рівності, інвалідності, інтеграції та молоді Ірландії проводить роботу з консолідації житла для українських біженців та осіб, які претендують на міжнародний захист, через що багато біженців змушені переселятися чи опиняються під загрозою виселення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини