Головна Новини Суспільство Біженці Скільки українських біженців знайшли роботу у Чехії: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українських біженців знайшли роботу у Чехії: подробиці

Згідно з результатами опитування МОМ, повернутися до України планують 69% біженців

9 квітня 2024, 15:00
Поділіться публікацією:

Понад 320 тисяч українських біженців отримали тимчасовий захист у Чехії. Згідно з останнім дослідженням Міжнародної організації з міграції (МОМ), більшість з них успішно адаптуються до нового життя, знаходячи роботу і стаючи частиною місцевого суспільства. З усіх біженців 77% активно шукають роботу, і 69% вже влаштувалися на роботу.

Скільки українських біженців знайшли роботу у Чехії: подробиці

У Чехії працюють рекордна кількість біженців

Проте успішна інтеграція на ринку праці не вирішує всіх проблем. Багато українців працюють на посадах, які не відповідають їхній кваліфікації чи досвіду. Більше того, 21% працевлаштованих роблять це на нестабільній основі або без офіційного оформлення, що робить їхнє становище вразливим.

Фінансові труднощі залишаються серйозною проблемою: близько третини всіх біженців важко покривати навіть щоденні витрати. Серед працюючих українців кожен десятий зазнає нестачі коштів для базових потреб. Це особливо стосується пенсіонерів, батьків, які доглядають дітей, та студентів.

Біженці використовують різні джерела доходу підтримки себе: роботу, державну допомогу, підтримку сім'ї чи громади і заощадження. Але навіть із цими ресурсами більше половини не можуть впоратися з раптовими витратами.

Незважаючи на складнощі, більшість українських біженців у Чехії зберігають надію на повернення додому. За даними МОМ, 69% планують повернутися до України, коли це стане можливим.

Раніше "Коментарі" писали, що Норвегія вирішила скоротити підтримку для українських біженців , включаючи скасування виплат на дітей у перший рік їхнього перебування в країні. Уряд пропонує ці зміни, щоб українці швидше знаходили роботу та не покладалися лише на допомогу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини