Головна Новини Суспільство Біженці Скільки мільйонів приносять українські біженці до скарбниці Чехії
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки мільйонів приносять українські біженці до скарбниці Чехії

Чехія на третьому місці в ЄС за кількістю українських біженців із тимчасовим захистом

15 серпня 2024, 12:52
Поділіться публікацією:

Чехія посідає третє місце в Європейському Союзі за кількістю українських біженців, які отримали тимчасовий захист, і більшість із них успішно знайшли роботу. Про значний економічний внесок українців, які вносять до бюджету країни більше, ніж з нього одержують, повідомляють “Коментарі” з посиланням на дані чеського Міністерства внутрішніх справ.

Скільки мільйонів приносять українські біженці до скарбниці Чехії

Українські біженці у Чехії: як інтегрувалися та які доходи приносять чеській державі

За останніми даними, у Чехії зареєстровано 370 000 українців з тимчасовим захистом, поступаючись лише Німеччині та Польщі. Ці люди активно вливаються у суспільство: лише торік у чеських початкових школах навчалось понад 37 тисяч українських дітей.

За інформацією Міністерства праці Чехії, близько 122 тисячі біженців працевлаштовані, причому жінки становлять 62% цієї чисельності. Катержина Прохазкова, представник МВС, зазначила, що українці не лише успішно інтегруються в ринок праці, а й сприяють збільшенню доходів держави: очікується, що незабаром вони досягнуть позначки 40 мільярдів крон.

Важливий внесок роблять і українські фахівці у сфері охорони здоров'я. Міністерство охорони здоров'я Чехії визнало професійну кваліфікацію 200 лікарів загальної практики та інших фахівців України.

Результати інтеграції вражають: біженці за перші три місяці 2024 року сплатили на 2,9 мільярда крон більше, ніж було витрачено на їхнє соціальне забезпечення. Загалом, доходи та витрати на українських біженців у 2023 році майже зрівнялися, досягнувши 21,6 та 21 мільярда крон відповідно.

Читайте також на порталі "Коментарі" - У Чехії з 1 серпня набувають чинності нові правила надання гуманітарної допомоги українським біженцям. Уряд збільшує фінансову підтримку, але одночасно скорочує термін безкоштовного розміщення. Про це повідомляє видання ukraina.radio.cz.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини