Головна Новини Суспільство Біженці Штамп у паспорті вирішує все: Чехія змінює підхід до захисту українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Штамп у паспорті вирішує все: Чехія змінює підхід до захисту українців

У Чехії змінилися правила для українців із візами до Канади та Великобританії

18 вересня 2024, 12:19
Поділіться публікацією:

Чеський уряд оновив умови, за якими українці, які мають довгострокові візи до Канади та Великобританії, можуть продовжити свій тимчасовий захист у Чехії. Тепер, щоб продовжити захист, не важливо просто мати таку візу — важливо, чи використовували ви її для поїздки до цих країн. Якщо ні, ви можете спокійно продовжити своє перебування в Чехії.

Штамп у паспорті вирішує все: Чехія змінює підхід до захисту українців

Чехія оновила умови тимчасового захисту для українців

До останніх змін наявність канадської візи W1, виданої після 10 лютого 2023 року, або будь-якої візи за програмою "Ukraine Scheme" з Великобританії, заважала продовженню тимчасового захисту. Зараз все змінилося: якщо віза не використовувалася для поїздки, вона не буде на заваді.

Офіційний сайт МВС Чеської Республіки пояснює, що якщо віза використовувалася для в'їзду до Канади або Великобританії, що підтверджується штампами про в'їзд, це стає перешкодою для отримання або продовження захисту. Але якщо ви не подорожували, то проблем із продовженням захисту не виникне.

"Візи з позначкою "W1", видані після 10 лютого 2023 року, будуть перешкодою для продовження та отримання тимчасового захисту, якщо віза була використана для поїздки до Канади (про що свідчать штампи в'їзду)", — йдеться на офіційному ресурсі.

Крім того, українцям із канадською візою V1 та британською візою типу "visitor" на строк до 6 місяців також дозволено продовжувати тимчасовий захист. Однак використання цих віз для подорожі може призвести до скасування захисту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — У Чехії різко зменшилася кількість українських біженців, які користуються гуманітарним житлом: лише 2,811 осіб залишилися у безоплатних приміщеннях із більш ніж 20,000 наприкінці серпня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини