Головна Новини Суспільство Біженці Ще одна країна запроваджує обмеження для біженців з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна запроваджує обмеження для біженців з України

Уряд Норвегії скорочує допомогу українським біженцям

8 квітня 2024, 13:30 comments1657
Поділіться публікацією:

Норвегія вирішила скоротити підтримку для українських біженців, включаючи скасування виплат на дітей у перший рік їхнього перебування в країні. Уряд пропонує ці зміни, щоб українці швидше знаходили роботу та не покладалися лише на допомогу.

Ще одна країна запроваджує обмеження для біженців з України

Таке рішення викликане бажанням зробити Норвегію менш привабливою для тимчасового проживання українців та знизити їхню кількість, порівнюючись з іншими скандинавськими країнами. За даними уряду, після перших змін потік українців до Норвегії вже зменшився на 40%.

Також влада хоче змінити закон, щоб українцям було простіше влаштуватися на роботу, наприклад, водіями автобусів. Раніше було введено заходи, як скасування фінансової допомоги для тих, хто живе не в центрах прийому біженців, та заборона компенсації витрат на домашніх тварин. Серед інших обмежень – потрібно жити в Норвегії рік, щоб отримати виплату при народженні дитини, та обмежені поїздки між Україною та Норвегією.

Уряд також пропонує зменшити виплати для бездітних пар та пов'язати додаткові виплати з кількістю годин навчання. Ці та інші зміни обговорюються у Норвегії, а й у інших країнах Європи. Наприклад, в Ірландії з березня виплати біженцям зменшили вп'ятеро.

Нагадаємо, що Німеччина анонсувала запровадження спеціальних дебетових карток, які накладають обмеження на те, як і де прохачі притулку можуть витрачати отримані виплати від держави. Три парламентські групи урядової коаліції погодили законопроєкт про введення спеціальних карток, який буде винесено на голосування в нижній палаті після того, як Партія зелених ухвалила рішення підтримати його після кількох місяців переговорів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – скільки українських біженців готові повернутися до України найближчим часом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Партия 5.10

8 квітня 2024, 19:00

Правильно, хватит дармоедов и свиноматок кормить, а то понаперло быдла со своими наебышами


Новини