Головна Новини Суспільство Біженці Розенко про реакцію біженців на пропозицію позбавити їх допомоги: Шок! Біль! Розпач!
commentss НОВИНИ Всі новини

Розенко про реакцію біженців на пропозицію позбавити їх допомоги: Шок! Біль! Розпач!

Українські біженці в Італії не розуміють, чому українська влада стимулює їх повернення додому вкрай дивним способом, пише у Фейсбуці віце-президент Червоного Хреста України Павло Розенко, передають «Коментарі»

2 лютого 2024, 11:57 comments2725
Поділіться публікацією:

Радник Офісу президента Сергій Лещенко відзначив, що українських біженців за кордоном треба позбавити всіх виплат, щоби вони повернулися додому.

Розенко про реакцію біженців на пропозицію позбавити їх допомоги: Шок! Біль! Розпач!

Біженці не зрозуміли закликів Сергія Лещенка

За словами Павла Розенка, така ініціатива викликала відверте нерозуміння в українців, які вимушені були шукати прихистку від війни за кордоном.

"Мав розмову з керівниками української громади одного з регіонів Італії. Реакція українських біженців на заклик представника ОП Сергія Лещенка — Шок! Біль! Розпач! Українці питають: за що українські держава так ненавидить своїх співгромадян, які в Україні втратили все: житло, майно, роботу, близьких, рідних, друзів?"
— пише Розенко.

За його словами, біженці кажуть, що сьогодні навіть ті, хто збирався повертатися в Україну уже мають великі сумніви щодо цього.

На пропоизцію Лещенка відреагувала перша леді Олена Зеленська. За її словами, неправильно змушувати людей повертатися, коли їм нема куди повернутися.

"Більшість наших вимушених переселенців не можуть повернутися додому, тому що їхній будинок знищений. Я впевнена, що демократичні країни не будуть робити різких рухів. Це наші партнери, це країни, які нас підтримують. І я думаю, що не треба хвилюватися через те, що будуть якісь недружні для України дії"
, – заявила Зеленська.

Нагадаємо, "Коментарі" писали про те, що Україна обговорює з Європейським Союзом можливість повернення українських біженців. При цьому в Кабміні наголосили, що офіційний Київ не наполягає на тому, щоб уряди європейських країн скорочували допомогу українським втікачам від війни.

Також "Коментарі" писали директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України Елла Лібанова сумнівається, що всі біженці після війни повернуться додому. Вона нагадала, що після повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році за кордон виїхало 6 млн. українців. Якщо до них додати трудових мігрантів, які виїхали з країни раніше, то за кордоном перебуває близько 9 млн. українців, зазначає демограф. Лібанова каже, що якщо повернеться хоча би половина з них, то вона буде щасливо.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини