Головна Новини Суспільство Біженці Скільки в Україні залишиться громадян після війни. Експерт шокувала прогнозом
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки в Україні залишиться громадян після війни. Експерт шокувала прогнозом

В Україні після війни проживатиме навіть менше 40 млн українців, багато з них не повернеться до країни з-за кордону, заявила в інтерв'ю Lb.ua демограф Елла Лібанова, передають «Коментарі»

30 січня 2024, 11:54 comments1369
Поділіться публікацією:

Можна забути про те, що населення України становить 52 млн осіб, як це було 1993 року, заявила директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України Елла Лібанова. Більше того, на її думку, навіть не варто розраховувати на те, що в країні проживатиме 40 млн. українців.

Скільки в Україні залишиться громадян після війни. Експерт шокувала прогнозом

Населення України стрімко скорочується

Лібанова нагадала, що після повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році за кордон виїхало 6 млн. українців. Якщо до них додати трудових мігрантів, які виїхали з країни раніше, то за кордоном перебуває близько 9 млн. українців, зазначає демограф. При цьому вона сумнівається, що ці люди повернуться до України.

"Моя мрія – щоб повернулася половина. Якщо повернеться половина, це буде чудово"
, — наголосила Лібанова.

За її словами, повернутися до чисельності населення 40 млн можна шляхом "потужної імміграції". Але, додає вона, українці не готові до таких масових змін: змішування з іншими культурами та релігіями, способом життя окремих етносів.

"Але ми не тому нетолерантні, що народилися такими. Ми просто ніколи не жили у поліетнічному середовищі",
- наголосила демограф.

Нагадаємо, "Коментарі" писали про те, що Україна обговорює з Європейським Союзом можливість повернення українських біженців. При цьому в Кабміні наголосили, що офіційний Київ не наполягає на тому, щоб уряди європейських країн скорочували допомогу українським втікачам від війни.

Також, "Коментарі" писали, що частина країн скорочує допомогу українським біженцям, а деякі з них змушені міняти країну тимчасового перебування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://lb.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини