Головна Новини Суспільство Біженці Робота в Німеччині: нові умови для українських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

Робота в Німеччині: нові умови для українських біженців

Німеччина оновила умови виплати допомоги українським біженцям

9 липня 2024, 12:24
Поділіться публікацією:

У Німеччині набули чинності нові правила для виплати соціальної допомоги Bürgergeld, яку одержують українські біженці. Тепер українці повинні приймати будь-яку роботу, якщо вона знаходиться в радіусі до 50 км від їхнього будинку, навіть якщо дорога займає до трьох годин на день. Ця зміна є частиною нової економічної ініціативи, затвердженої німецьким урядом.

Робота в Німеччині: нові умови для українських біженців

Робота в Німеччині: нові умови для українських біженців

Програма допомоги Bürgergeld допомагає незаможним та безробітним підтримувати гідний рівень життя. 2023 року нею скористалися 5,5 мільйона осіб, включаючи 707,8 тисяч українців. Крім того, згідно з новими правилами, понаднормовий годинник роботи тепер не оподатковується, що дозволить працівникам з неповною зайнятістю збільшити свої доходи.

Наприкінці минулого року було запущено програму Job-Turbo для прискореної інтеграції українців на німецький ринок праці. Уряд також посилить контроль за дотриманням правил працевлаштування, щоб уникнути зловживань системою.

Незважаючи на пропозиції деяких політиків позбавити українців допомоги, щоби стимулювати їх до працевлаштування, німецький уряд продовжить виплати. У 2024 році розміри допомоги варіюються від 357 до 563 євро в залежності від віку та сімейного стану одержувача.

Окрім фінансової допомоги центри зайнятості надають додаткові кошти на оренду житла, що полегшує життя біженців у нових умовах.

Раніше "Коментарі" писали, що лише 17% громадян Угорщини позитивно ставляться до українських біженців у їхній країні. Крім того, показник негативного ставлення до біженців з України з кожним роком зростає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини