Головна Новини Суспільство Біженці Опитування показало, скільки українців не хочуть повертатися додому після війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Опитування показало, скільки українців не хочуть повертатися додому після війни

Дві третини українських біженців вирішили залишитись у Чехії

сьогодні, 16:19
Поділіться публікацією:

Більшість українців, які переїхали до Чехії після повномасштабного вторгнення, планують залишитись там назавжди. За останніми даними, дві третини українських біженців не мають наміру повертатися в Україну навіть після закінчення тимчасового захисту — це на 20% більше, ніж минулого року. Понад 320 тисяч українців уже зголосилися залишитися в Чехії.

Опитування показало, скільки українців не хочуть повертатися додому після війни

Скільки українських біженців хочуть залишитися в Чехії після війни

Центр дослідження громадської думки Інституту соціології Академії наук Чехії провів дослідження, яке показало, що лише 20% українців планують повернутись додому після війни. Найбільше хочуть залишитися молоді люди до 35 років, які працюють, навчаються чи ведуть бізнес у Чехії. Добре знання чеської мови та наявність власного житла також впливають на рішення залишитися.                            

Більшість біженців оселилися у великих містах Чехії, таких як Прага, Брно та Острава. За даними дослідження, більшість живе в квартирах чи будинках, а деякі в гуртожитках чи готелях. Працює повний робочий день 86% біженців, а безробіття серед них становить 13,5%. 

Знання чеської мови серед українських біженців покращали: тепер майже половина може вільно спілкуватися на щоденні теми. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — Чеський уряд оновив умови, за якими українці, які мають довгострокові візи до Канади та Великобританії, можуть продовжити свій тимчасовий захист у Чехії. Тепер, щоб продовжити захист, не важливо просто мати таку візу — важливо, чи використовували ви її для поїздки до цих країн. Якщо ні, ви можете спокійно продовжити своє перебування в Чехії.                    



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини