Головна Новини Суспільство Біженці Одна з країн Європи анонсувала закриття центрів розміщення для українських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

Одна з країн Європи анонсувала закриття центрів розміщення для українських біженців

В Ірландії планують закрити майже 75 центрів для українських біженців

28 травня 2024, 13:25
Поділіться публікацією:

Ірландія оголосила про швидке закриття низки центрів розміщення українських біженців. За словами прем'єр-міністра Саймона Харріса, майже 70 контрактів з готелями та іншими громадськими об'єктами, які досі використовувалися для притулку, що тікають від війни, не буде продовжено. Це рішення викликане бажанням повернути ці заклади місцевій спільноті та використовувати їх за первісним призначенням.

Одна з країн Європи анонсувала закриття центрів розміщення для українських біженців

Зміни у політиці розміщення: що це означає для біженців та місцевих громад

В останні місяці в Ірландії спостерігається зниження кількості українських біженців, що дозволило уряду переглянути умови їх перебування. З 14 березня цього року новоприбулим надається житло терміном не більше 90 днів, з наступним переходом до самостійного забезпечення житлом. Ця різка зміна з попередньої політики, яка передбачала більш тривале та фінансово підтримуване проживання, відображає прагнення Ірландії до більш стійкого розміщення біженців та раціонального використання національних ресурсів.

Перспективи та виклики: між підтримкою біженців та потребами місцевого населення

Захід із закриття центрів розміщення викликав жваві дискусії про баланс між необхідністю підтримки біженців та інтересами місцевих жителів, які прагнуть повернути використані об'єкти своєму первісному призначенню. Прем'єр-міністр Саймон Харріс стверджує, що держава прагне мінімізувати соціальний вплив, зокрема, плануючи переїзди на літні місяці, щоб уникнути порушення навчального процесу школярів.

Нагадаємо, що Чехія у перші роки витрачала значні кошти на утримання українських біженців, проте тепер українці приносять більше зиску, ніж витрат. За перші три місяці 2024 року Чехія спромоглася заробити на українських біженцях майже 3 млрд. крон (5,3 млрд. гривень).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини