Головна Новини Суспільство Біженці Нові можливості для українців у Німеччині: хто може скористатися програмою
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові можливості для українців у Німеччині: хто може скористатися програмою

Нова програма у Німеччині полегшить працевлаштування українських біженців

12 квітня 2024, 15:30 comments1216
Поділіться публікацією:

У Німеччині стартувала нова програма під назвою Job-Turbo, яка має на меті спростити процес працевлаштування для українських біженців. Особливістю програми є можливість почати працювати, маючи базові знання німецької мови на рівні A2 або B1 та продовжувати навчання вже в процесі роботи.

Нові можливості для українців у Німеччині: хто може скористатися програмою

Нова програма у Німеччині полегшить працевлаштування українських біженців

Німеччина прийняла більше українських біженців, аніж будь-яка інша країна Євросоюзу — 1,65 мільйона людей. Але багато хто з них поки що не може знайти роботу: за статистикою, зайнятий лише кожен четвертий працездатний біженець. Раніше головною умовою для працевлаштування було повне володіння німецькою, що суттєво ускладнювало процес інтеграції на ринок праці.

"З початку війни 160 000 громадян України змогли працевлаштуватися в Німеччині. Працевлаштовуйтесь і ви" – закликали у нещодавньому листі до українських біженців у Німеччині міністр праці та соціальних питань Хубертус Хайль та посол України в Німеччині Олексій Макєєв .

Ініціатива Job-Turbo націлена на зміну цієї ситуації, дозволяючи біженцям почати працювати швидше, паралельно збільшуючи свої мовні навички. Це, як очікується, допоможе їм швидше адаптуватися та почати заробляти на життя.

Маріелла Фалькенгайн, соціолог з німецького Інституту дослідження ринку праці та кар'єри, зазначає, що багато біженців стикаються з проблемами через високу інтенсивність мовних курсів, складнощі в особистому житті та брак часу. Однак, нова програма може стати вирішенням цих проблем.

Нагадаємо, що уряд Швеції оголосив про розробку нового законопроекту , який має значно розширити підтримку українських біженців, зокрема через надання можливості отримання шведського номера соціального страхування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини