Головна Новини Суспільство Біженці Німеччина не наполягатиме на поверненні українських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина не наполягатиме на поверненні українських біженців

Свенья Шульце: рішення про повернення українських біженців залишається за ними

10 червня 2024, 14:30
Поділіться публікацією:

У своєму нещодавньому виступі міністр розвитку Німеччини Свенья Шульце підтвердила, що уряд країни не чинитиме тиск на українських біженців, які бажають повернутися на батьківщину. За словами Шульце, повернення має бути добровільним рішенням кожного індивідуума, без будь-яких стимулів чи премій за повернення.

Німеччина не наполягатиме на поверненні українських біженців

Німеччина не змушуватиме українських біженців повертатися додому

"Рішення про те, чи вони хочуть повернутися на батьківщину і коли, залишається за українцями, які знайшли у нас притулок. Німеччина не чинить жодного тиску і не виплачує жодних премій за повернення", — заявила міністр в інтерв'ю для Spiegel.

Окрім того, Шульце звернула увагу на гострий дефіцит кваліфікованих робочих рук в Україні. Вона наголосила, що українці, які тимчасово проживають у Німеччині, Польщі та інших країнах, можуть відіграти значну роль у відновленні економіки своєї країни. Однак вона також висловила занепокоєння визнанням кваліфікацій, отриманих за кордоном.

"Одне з основних питань, яке потрібно вирішити, — це визнання професійних кваліфікацій, отриманих українцями в країнах Європейського Союзу. Важливо, щоб ці кваліфікації автоматично визнавалися в Україні, що значно спростить процес інтеграції наших громадян після повернення", — зазначила Шульце.

У той час як деякі країни запровадили різні стимули для заохочення повернення біженців, Німеччина залишається вірною своїй обіцянці підтримувати українців у їхньому прагненні знайти безпечний притулок доти, доки вони не вважать за можливе повернутися.

Нагадаємо, що в останні роки Естонія стала одним із головних притулків у Європі для людей, які шукають захист та нові можливості. Згідно з останніми даними, опублікованими естонським виданням Delfi, найбільша кількість заявників на притулок у 2023 році — громадяни Російської Федерації. Вони випереджають за чисельністю навіть біженців із України та інших країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини