Головна Новини Суспільство Біженці Нідерланди планують повернути українських чоловіків в Україну: які методи озвучили
commentss НОВИНИ Всі новини

Нідерланди планують повернути українських чоловіків в Україну: які методи озвучили

Нідерланди розглядають варіанти для повернення чоловіків призовного віку в Україну.

сьогодні, 09:25
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Влада Нідерландів шукає механізми впливу, які допоможуть українських біженців-чоловіків мобілізаційного віку повернутись в Україну. Наразі не обговорюють можливі терміни такої процедури, а лише необхідність створення механізму.

Нідерланди планують повернути українських чоловіків в Україну: які методи озвучили

Нідерланди хочуть повертати біженців в Україну. Фото: infopost.media

Як повідомляє видання De Volkskrant, у парламенті під час обговорення міграційної політики прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф заявив про необхідність повертати українських чоловіків призовного віку в Україну.

За його словами, Нідерланди не розглядають примусові методи депортації, а радше оцінюють можливість створити програму заохочення українських чоловіків до дій спрямованих на повернення в Україну. Також Дік Схооф наголосив, що у цьому питанні треба бути "надзвичайно обережним".

Крім того, у парламенті не обговорювали терміни повернення українців, а зосередились на створення механізму.

За даними De Volkskrant, в Нідерландах проживає понад 39 тис. українських біженців чоловічої статі, з яких призовного віку – 19 тис. Кількість українських біженок оцінили у 63 тис. людей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв заяву нідерландського політика та очільника "Партії свободи" Герта Вілдерса, який закликав українських біженців повертатися в Україну. За його словами, Нідерланди переповнені біженцями, тому українські чоловіки могли б стати на захист рідної країни та спростили б міграційний тиск в Нідерландах.

Також "Коментарі" писали, що в ЄС зробили остаточну заяву щодо примусового повернення українських чоловіків в Україну. За словами єврокомісарки з внутрішніх справ Ілви Йоганссон це неможливо згідно з Директивою про тимчасовий захист.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини