Головна Новини Суспільство Біженці Несподіваний лідер: країна, яка найбільше готова підтримувати українських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

Несподіваний лідер: країна, яка найбільше готова підтримувати українських біженців

Країна з проросійським керівництвом очолила рейтинг країн, які готові й надалі підтримувати українців, що змушені були втікати від війни.

5 червня 2023, 13:47
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Більшість громадян Угорщини готове й надалі підтримувати українців, які змушені виїхати з країни через російську агресію. Угорське суспільство не вважає, що кошти, які йдуть на українців треба використовувати для власних громадян. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження словацької аналітичної компанії GLOBSEC.

Несподіваний лідер: країна, яка найбільше готова підтримувати українських біженців

Українські біженці. Фото з відкритих джерел

Організація замовила дослідження у восьми країнах Східної та Центральної Європи. У список потрапили Словаччина, Литва, Латвія, Польща, Угорщина, Чехія, Румунія та Болгарія.

Дослідження показало неочікуваний результат, адже найбільшу підтримку висловили громадяни Угорщини, попри те, що уряд країни на чолі з Віктором Орбаном займає проросійську політику та постійно блокує допомогу ЄС для України.

90% опитаних громадян Угорщини погодились з тезою, що "ми повинні і далі підтримувати біженців з України, адже вони тікають від війни".

Несподіваний лідер: країна, яка найбільше готова підтримувати українських біженців - фото 2

Слід зазначити, що в Угорщині також зафіксована найбільша різниця між рівнем підтримки українців (жовтий стовпчик) та твердженням, що "біженці з України отримують підтримку за рахунок наших громадян, слабших і соціально вразливих, які більше її потребують" (чорний стовпчик). Погодились з цією тезою 41% опитаних.

Також про високу підтримку заявили у Латвії – 82%, Польщі – 81% та Литві – 79. Найменша підтримка українських біженців виявилась в Румунії, Словаччині та Болгарії.

На думку дослідників GLOBSEC такі результати спричиненні через приклади "дезінформації та маніпулятивних зусиллях", які зображують у цих країнах українців такими, що "крадуть у місцевих".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президентка Молдови поставила в незручне становище Віктора Орбана.

Також "Коментарі" писав про масштабне шахрайство серед румунських чиновників, які заробляли на українських біженцях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини