Головна Новини Суспільство Біженці Міжнародна підтримка: скільки українців отримали допомогу і від кого
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжнародна підтримка: скільки українців отримали допомогу і від кого

Міжнародні гуманітарні організації допомагають українцям із житлом та предметами першої необхідності

14 грудня 2022, 17:40
Поділіться публікацією:

З початку повномасштабного вторгнення Росії міжнародні організації надали допомогу 13,5 мільйонам громадян по всій Україні. Зокрема, 2,4 мільйона людей було забезпечено притулком та предметами першої потреби. Про це повідомили у прес-службі Міністерства з питань реінтеграції та тимчасово окупованих територій.

 Міжнародна підтримка: скільки українців отримали допомогу і від кого

Фото: https://pixabay.com/


За даними відомства, найбільш активно постраждалим від агресії Росії допомагають Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR), Дитячий фонд ООН (UNICEF), Міжнародна організація з питань міграції (IOM), Всесвітня продовольча програма (WFP), Управління ООН з координації гуманітарних питань. справ (OCHA), а також Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) та Товариство Червоного Хреста України (ОККУ), у тому числі – у рамках спільних проектів з Мінреінтеграції.


Так, мешканці деокупованих територій отримують кеш-допомогу та предмети першої необхідності. Наприклад, ІОМ та ОКЧУ, за останніми даними, адресували грошову допомогу вже понад 61 тисячі громадян. UNHCR направляє гуманітарну допомогу, харчові продукти, воду, ліки, засоби гігієни, WFP – продукти для маломобільних, OCHA – будматеріали для ремонту зруйнованих будинків та генератори.


Крім того, триває загальний гуманітарний проект Мінреінтеграції та UNICEF щодо забезпечення теплим одягом дітей внутрішньо переміщених осіб, мешканців прифронтових та щойно звільнених територій. Восени тисячі сімей із дітьми отримали демісезонні комплекти. За даними відомства, 1,5 тисячі комплектів зимового одягу вже надійшло до Херсона, ще 3 тисячі відправлено до деокупованих населених пунктів Миколаївщини.

Раніше "Коментарі" повідомляли , що в рамках проєкту "Армія відновлення" залучено 3314 безробітних у дев'яти регіонах України. Він передбачає працевлаштування українців на суспільно-корисні роботи за плату. Ця ініціатива триватиме і у 2023 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини