Головна Новини Суспільство робота і кар'єра “Армія відновлення”: скільки українців вдалось працевлаштувати
commentss НОВИНИ Всі новини

“Армія відновлення”: скільки українців вдалось працевлаштувати

Проект передбачає залучення безробітних до суспільно корисних робіт за плату

14 грудня 2022, 15:35
Поділіться публікацією:

У межах проєкту “Армія відновлення” залучено 3314 безробітних у дев’яти регіонах України. Про це інформує пресслужба Міністерства економіки з посиланням на заступницю міністра економіки України Тетяну Бережу в ефірі телемарафону. 

“Армія відновлення”: скільки українців вдалось працевлаштувати

Безробітні зайняті суспільно корисними роботами. Фото з відкритих джерел


За словами заступниці міністерки, проєкт дає їм можливість перейти в статус зайнятих осіб та отримувати за виконання суспільно корисних робіт щонайменше 6700 грн. Це такі види робіт, як розбір завалів та відновлення житлових будинків і приміщень, пошкоджених в результаті бойових дій; облаштування та укріплення блок-постів, підвальних приміщень під укриття; розчищення залізничних колій та автомобільних доріг; будівництво захисних споруд цивільного захисту, укріплення дамб; заготівля дров; розвантаження та фасування гуманітарної допомоги; надання соціальних послуг в Пунктах незламності.


До “Армії відновлення” долучилися майже в рівній пропорції жінки та чоловіки. При цьому більшість з них (52%) — представники найбільш працездатного віку 35-50 років, проживають переважно в маленьких містах, трохи рідше – у сільській місцевості. Більше половини (51%) мають професійно-технічну або вищу (27%) освіту.


Згідно з повідомленням відомства, найбільше безробітних залучено у Київській області — 770 осіб, Сумській — 739 осіб та Полтавській — 697 осіб.

Загалом на сьогодні за виконання таких робіт безробітним виплачено 18,3 мільйонів гривень. 


Як відомо, “Армія відновлення” функціонуватиме й наступного року. Під проєкт у бюджеті Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2023 рік передбачено 154 млн грн.

Раніше економіст Хмелевський розповів “Коментарям”, що ситуацію з безробіттям можна покращити за рахунок розвитку державного сектору економіки. Для цього потрібно нарощувати обсяги виробництва на підприємствах оборонного комплексу, енергетики та інших галузей, а також суттєво збільшити державне фінансування відновлення.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини