Головна Новини Суспільство Біженці Канада зупиняє програму для українських біженців: коли
commentss НОВИНИ Всі новини

Канада зупиняє програму для українських біженців: коли

Тільки до 31 березня 2024 року до Канади можна в'їхати з візою CUAET

29 березня 2024, 11:20
Поділіться публікацією:
Міністр імміграції Канади Марк Міллер оголосив, що програма CUAET, яка допомагала українцям легко приїхати і залишитися в Канаді, не буде продовжена. Ця заява була на тлі закликів українських правозахисних організацій щодо необхідності забезпечити біженцям шлях до постійного проживання в Канаді.

Канада зупиняє програму для українських біженців: коли

Канада не продовжуватиме спрощений прийом біженців. Фото unsplash.com/jasonhafso

Програма CUAET була спрямована на надання українським біженцям можливості безпечно перебувати на території Канади, працювати та навчатися на строк до трьох років. За даними міністерства, до кінця березня 2024 року Канада чекає на прибуття близько 300 тисяч українців, які встигли скористатися можливістю.

"Необхідна операційна гнучкість для реагування на події в Україні", — наголосив він.

Міллер наголосив, що Канада збереже "гнучкість" у питанні реагування на міграційний аспект війни в Україні.

Наразі багато обговорень про те, що буде далі з українцями у Канаді. Важливо, щоб люди, які шукають безпечне місце через війну, знали, що вони мають підтримку. Але точних планів про те, як працюватиме підтримка після березня, наразі немає.

Нагадаємо, що українці, які набули статусу біженця за кордоном, мають до 1 травня поточного року подати відповідні декларації про свої доходи до Державної податкової служби України. Ця вимога стосується всіх доходів, у тому числі одержаних за межами країни.

Крім того, Берлін оголосив про масштабний проект створення додаткових центрів розміщення для українських біженців . Як повідомляє мер міста Кай Вегнер, у найближчі роки буде збудовано 16 нових центрів, здатних забезпечити житлом понад 6000 осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини